Gündem Yardım çığlığı

Yardım çığlığı

11.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adana’da işportacı Sabri Hallaçoğlu geçtiğimiz ocak ayında soğuk algınlığı geçiren 8 yaşındaki oğlu Yusuf’u sağlık ocağına götürdü.

Yardım çığlığı

Bir süre ilaç tedavisi gören çocuk, fenalaşınca Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi. Beyin iltihabı (enfesalit) ve solunum yetmezliği teşhisi konulan Yusuf komaya girdi. Üç ay komada kalan çocuk, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Haberin Devamı

‘Nefessiz kalıyor’

Baba Sabri Hallaçoğlu (56) şunları söyledi: “Doktorlar ‘Her zaman hazırlıklı ol, Yusuf ölebilir’ dediler. Ben de ‘Allah’tan umut kesilmez’ dedim. Şu an 10-15 gün hastanede yoğun bakımda kontrol altında tutuluyor, kalan zamanda ise evde kalıyor ve cihazlara bağlı yaşıyor. Çocuğumun sakat kalabileceğini de söylediler. Solunum yolları tıkandığı zaman oksijen veriyoruz.”

Hallaçoğlu şöyle devam etti: “Şu anda Yusuf’a vitamin ilaçları veriyoruz. Bunların bazılarını devlet karşılıyor ama bazılarını komşulardan para toplayarak alabiliyoruz. Ben de 1.5 yıldır kanser tedavisi gördüğüm için çalışamıyorum. Engelli maaşım da kesildi. Aylık elektrik ve su parası 400 lira, ev kiramız 500 lira. Hayırseverlerden çocuğumun tedavisi için yardım rica ediyorum.”