Siyaset Yargı Reformu yarın açıklanıyor

Yargı Reformu yarın açıklanıyor

29.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen Yargı Strateji Reformu Belgesi’ni yarın açıklayacak.

Yargı Reformu yarın açıklanıyor

Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerde kritik rol oynayacak, 9 aylık çalışma sürecinin ardından hazırlanan belgenin açıklanacağı program için tüm baroları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet etti. Tanıtım toplantısında, yapılan reformlarla ilgili açıklanması beklenen konu başlıkları şöyle:

Haberin Devamı

- “Terör” tanımı: Türkiye ile AB arasında tam üyelik ve “vizesiz Avrupa” görüşmeleri son altı kriterde tıkanmıştı. AB, Terörle Mücadele Kanunu’nda, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda ve Türk Ceza Kanunu’nda cezalandırma ve tutuklamayla ilgili ilave değişiklikler talep ediyordu. Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde, AB kriterlerinde geçen “terör” tanımına ilişkin bir düzenleme yapılması bekleniyor. Düzenlemenin, Türkiye’nin, “terörle mücadele” tezini sürdüren, ancak terörle mücadelede “ifade özgürlüğü”nün kapsamını genişleten bir değişikliği içermesi bekleniyor.

- Af düzenlemesi: Af düzenlemesi, geçen yıl seçimlere giderken MHP’nin teklifiyle gündeme gelmiş ve tartışmaya açılmıştı. Af konusunda büyük bir beklenti oluştuğu gerekçesiyle “örtülü” de olsa bir af düzenlemesi yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

- Nafaka düzenlemesi:Kısa süreli evliliklerde en az iki yıl, uzun süreli evliliklerde nafakanın evlilik süresine göre belirlenmesi sonucu benimsendi. “Nafakanın süreli ya da objektif kriterlerle” düzenlenmesinin esas alınacağı belirtiliyor.