Siyaset YAŞ öncesi Tarabya Köşkü’nde zirve

YAŞ öncesi Tarabya Köşkü’nde zirve

02.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında bugün toplanacak ve TSK’nın yeni komuta kademesini belirleyecek Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesi, Yıldırım’ı Tarabya Köşkü’nde kabul etti. Görüşme yaklaşık 6 saat sürdü.

YAŞ öncesi Tarabya Köşkü’nde zirve

Kabulde bugünkü şura toplantısındaki terfi ve atama dosyalarının gözden geçirilmiş olabileceği, Erdoğan’ın kritik bazı komutanlara ilişkin görüşlerini Yıldırım’a iletmiş olabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

YAŞ’ın 2017 olağan yaz şurası, bugün Çankaya Köşkü’nde Başbakan Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleştirilecek. Son yapılan değişikliklerle siyasi otoritenin etkisinin artırıldığı Şura’da, kuvvet komutanlarının görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merak konularının başında geliyor.

Şura üyelerinin ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret edeceği toplantıya askeri kanattan yalnızca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile 2 yıllık görev süreleri dolan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katılacak. Toplantıda; Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan yardımcıları Bekir Bozdağ, Recep Akdağ, Mehmet Şimşek, Hakan Çavuşoğlu ve Fikri Işık ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de yer alacak.

Haberin Devamı

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının geleceğinin belirlenecek olması nedeniyle kritik bir önem taşıyan Şurâ’da albay, general ve amiral terfilerine ilk kez sivil ağırlıklı YAŞ tarafından karar verilecek. Toplantıda alınan kararlar Erdoğan’ın onayının ardından kamuoyuyla paylaşılacak.