Gündem Yaşamak için kalp bekliyor

Yaşamak için kalp bekliyor

14.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaşıtları okulda ama 10 yaşındaki Tuğçe Binici hayata tutunmak için aylardır kalp nakli olacağı günü bekliyor... Tuğçe’nin sağlığına kavuşması için tek çare uygun kalbin bulunması

Yaşamak için kalp bekliyor

Çorlu’da yaşayan 10 yaşındaki Tuğçe Binici, 5 ay önce babasıyla birlikte çıktığı alışveriş sırasında baygınlık geçirdi. Bir anda yere yığılan Tuğçe, apar topar hastaneye kaldırılırken, doktorlar Tuğçe’nin kalbinin minik bedenine yetmediğini teşhis etti.

Okul alışverişinde
Hastalıkla birlikte Binici ailesinin hayatı altüst oldu. Minik Tuğçe’nin Türkiye’de kalp yetmezliği teşhisiyle organ bekleyen 631 hastadan biri olması aileyi İstanbul’a zorunlu göçe uğrattı. Anne kızının yanında hastanelerde yaşamaya, baba ise çalıştığı inşaatlarda konaklamaya başladı. Ailenin diğer üyesi Tuğçe’nin 3 yaşındaki erkek kardeşi ise Çorlu’da yakınlara bırakıldı. Şimdi hem doktorların, hem de ailenin en dileği uygun kalbin bir an önce bulunarak naklin gerçekleştirilmesi.
Baba Yılmaz Binici, şunları söyledi: “Tuğçe’yi okul alışverişine götürmüştüm. Kızım alışveriş esnasında aniden yere yığıldı. Hemen hastaneye götürdük ve burada kızıma kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Daha önce bir rahatsızlığı olmamıştı, çok şaşırdık. Tedavisi için Çorlu’dan İstanbul’a geldik. Halkalı’da özel bir hastanede Tuğçe’ye kalp pili takıldı ancak bir süredir doktorları takılan kalp pilinin tedaviye cevap vermediğini söylüyor.”

‘Hepimiz dağıldık’
Kadıköy Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Binici’nin babası Yılmaz Binici, “Hastalık nedeniyle hepimiz farklı yerlere dağıldık. Kızımız için en kısa sürede uygun kalbin bulunarak naklin gerçekleştirilmeisni umuyorum” dedi.