Siyaset Yaverlerin ilişiği neden kesilmedi tartışması

Yaverlerin ilişiği neden kesilmedi tartışması

29.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında tutuklu bulunan Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Kurmay Albay Ali Yazıcı ile Genelkurmay Başkanı yaveri Yarbay Levent Türkkan ile yine darbe girişimiyle ilişkilendirilen Cumhurbaşkanı’nın havacı ve denizci yaverleri ile Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in emir subayı Mehmet Akkurt’un kurumdan ilişiği kesilenler listesinde yer almaması dikkati çekti.

Yaverlerin ilişiği neden kesilmedi tartışması

Kulislerde, OHAL süresi boyunca alınan KHK yetkisi kapsamında ilerleyen günlerde yeni bir ilişik kesme kararnamesi çıkabileceği konuşluyor. Ancak komutanların ve Cumhurbaşkanı’nın en yakınındaki bu isimlerin “itirafçı” kapsamına alınmış olabileceği, bu doğrultuda kurumdan şu aşamada ilişiklerinin kesilmediği de iddia ediliyor.

O kordonun anlamı

TSK’da sadece yaver, emir subayı ve askeri ataşelerin üniformalarında bulunan kordonun anlamı da darbe girişiminden sonra dikkat çekti. Balyoz mağduru Emekli Koramiral Can Erenoğlu, CNNTürk’te “Bu kordonlar sadece yaver, emir subayı ve emir astsubayları ile askeri ataşelerde bulunur. Bu kordonun verilme sebebi ise söz konusu yaver/emir subayının ihaneti ya da komutanını koruyamaması durumunda kendisini asması içindir” dedi.