Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

2013 eğitim açısından fırtınalı bir yıldı. Neler olmadı ki?
En başta da dershaneler. Serbest kıyafet, andımızın kaldırılması 4+4+4, SBS, YDS, FATİH, çöpe atılan YÖK Yasa Taslağı ve en önemlisi de bakan değişikliği.
Peki taşlar yerli yerine oturdu mu, fırtına dindi mi?
Evet demek çok zor.
Bu yıl çok seçim var ve seçimin ana malzemelerinden birisi de eğitim ve gençler. Dershaneler, öğretmen atamaları ve üniversiteler, bu yıl çok konuşulacak? Fırtına, önce YÖK’te başlayacak sonra üniversitelere yayılacak beklentisi var.
Umarız doğru çıkmaz.
Umarız, üniversitelerdeki huzur, hiç bir şekilde bozulmaz...
Bakan Avcı, çok iyi niyetli. Ama MEB fokur fokur kaynıyor.
Emniyet ve yargıdaki yeniden yapılanmanın MEB, YÖK ve üniversitelere de sıçrayacağı yönündeki yorumlar herkesi tedirgin etmeye yetiyor da artıyor. İşte bu yüzden Bakan Avcı’nın yeni yılda herkesi rahatlatması gerekiyor.
Yoksa doğacak her sıkıntı, en fazla onun başını ağrıtacaktır.
Başı ağrıyınca da diğer önemli sorunlara zamanı kalmayacak.
İşte bu yüzden eğitim, bilim, öğretmen ve öğrenciler adına sorunsuz bir yıl diliyoruz.
Yeni yıl, umut demek.
Ve hiçbir şekilde, iyiliğe, güzelliğe, huzura, başarıya, refaha ve daha aydınlık yarınlara yönelik umutlarımızı kaybetmek istemiyoruz...
Ne olur size yapılmasını, söylenmesini istemediklerinizi, siz de başkalarına söylemeyin, yapmayın... Umudun hiç yitirilmediği bir yıl dileğiyle...

Gençler Silikon Vadisi yolcusu
Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), liderlik potansiyeli olan gençleri keşfedip desteklemek amacıyla “Genç Liderler Akademisi” isimli yarışma düzenledi. Yarışmayla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Cihat Göktepe, dünyada yöneticiden çok liderlere ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle gençlerin liderlik özeliklerini geliştirmek amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini kaydetti. Talebin yüksek olduğu projede, başarılı ilk 30 takım üniversiteye davet edildi. Yönetim, liderler için yenilikçilik, iletişim ve takım çalışması gibi alanlardaki eğitimlerde başarılı olan 15 takım finale kaldı. 16 Ocak’ta bu takımlar arasında dereceye giren projenin sahibi Silikon Vadisi’ne gidecek.

Yeni Yıl Çarşısı
İzmir Amerikan Koleji Sadece Yeşil Kulübü, düzenledikleri etkinlikle, çevre duyarlılığına dikkat çekti. Aralık ayının son haftasında İzmir Amerikan Koleji’nde kurulan Yeni Yıl Çarşısı’nda, kullanılabilir durumdaki yüzlerce giysi sembolik bir rakamla yeni kullanıcılarıyla buluştu. Bir kilogram kullanılmış giysiyi yeniden kullanıma sokmanın 3,6 kg karbon emisyonu, 6 bin litre su ve 0,3 kg gübre tüketimi, 0,2 kg tarım ilacı kullanımı azalttığına dikkat çeken Sadece Yeşil Kulübü, Yeni Yıl Çarşısı’nda 50 kilogramdan fazla giysiyi yeniden kullanıma kazandırdı. Evlerdeki kullanılmayan, iyi durumdaki giysileri toplayan öğrenciler, bu giysileri çalışanlara sembolik olarak 1 TL karşılığında sattı.