Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ve YÖK Başkanı Kemal Gürüz'den Kosovalı çocuk ve gençlere müjde. Artık ağlamayacaklar, artık eğitimleri yarım kalmayacak. Türkiye, Kosavalı misafirlerine sadece güvenli bir barınma ortamı ve sıcak yemek sunmakla kalmayacak, çocuklarının parlak bir geleceğe kavuşmaları için elinden geleni yapacak.
Bakan Bastoncıoğlu, Kosava'dan 20 bin dolayında mülteci geleceğini, bunlardan 4 - 5 bininin öğrenci olacağının tahmin edildiğini belirterek şöyle konuştu:
"İlk gelen kafilelerde iki bin 606 kişinin 379'u ilköğretim öğrencisiydi. Ayrıca içlerinde 9 sınıf öğretmeni ve 39 branş öğretmeni vardı. Şu anda barındıkları Kırklareli Gaziosmanpaşa Göçmen Misafirhanesi'nde 7 derslikli prefabrik bir okul mevcut. Öğrenciler, önümüzdeki hafta kendi öğretmenleri gözetiminde derslere başlayacaklar. Yeni kafileler geldikçe de, yeni okullar açılarak acılı küçüklerin derslerine devamları sağlanacak."
Milli Eğitim Bakanı, bu amaçla salı günü Kosavalı misafirlerin ağırlanacağı Edirne, Bursa, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkle Milli Eğitim müdürlerinin Kırklareli'de bir araya gelerek alınacak tedbirleri görüşeceklerini ve ilgili ders kitaplarının Kosava'dan getirilerek çağaltılacağını ve bir an önce öğrencilere dağıtacaklarını da sözlerine ekledi.
YÖK Başkanı Kemal Gürüz ise Kosovalı gençler için üniversitelerde özel kontenjanlar ayrılması için çalışmalara başladıklarını ve üniversitelerin çoğununda da öğrenimleri yarım kalan Kosovalı üniversiteli gençlere yer açılacağını söyledi.

ÖSS gelecek yıl haziranda

Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu ve YÖK Başkanı Gürüz, lise son sınıfların ÖSS nedeniyle boşalmasına ilişkin dünkü yazımızı dikkatle okuduklarını ve bu konuda gerekenin yapılacağını söylediler. Bostancıoğlu ve Gürüz, önemli olanın sınıf içi eğitim olduğuna dikkati çekerek, öğrencilerin dershaneye yönelmelerinin yanlış ve gereksiz olduğuna dikkati çektiler. YÖK Başkanı Gürüz, tek basamaklı üniversite giriş sınavının gelecek yıl okullar kapandıktan sonra yapılması için çalışma başlattıklarını ve sınav tarihihin dışında sistemde bir değişiklik olmayacağını söyledi.



Yazara E-Posta: a.guclu@milliyet.com.tr