Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

MHP Grup Başkan-vekili Oktay Vural, haziranda Türkiye’de çok önemli değişimlerin yaşanacağını, bunların ilk sırasında da iktidar değişikliğinin olduğunu söyledi.
Önceki gece Genç Bakış’ta konuğumuz olan Vural, tüp geçitten üçüncü köprüye, çok sayıda mega projenin kendi bakanlığı döneminde projelendirildiğine dikkat çekerek çok daha büyüklerine imza atacağız, Çanakkale Boğazı’nda gerçekleştireceğimiz yeni bir tüp geçit de onlardan biri olacak dedi...

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ve değişim zamanının geldiğini her fırsatta dile getiren Vural, bugün için Türkiye’nin en önemli sorununun işsizlik ve ekonomik sıkıntılar olduğunu ve bunu katma değeri yüksek ürünler üreterek yeneceklerini iddia etti. İşte programdan önemli satır başları...

Haberin Devamı

MHP: İktidara hazırız...

Kadının adı yok!

Diğer partiler gibi kota koymak istemiyoruz. Biz talepkâr olduk, fakat talepte bulunan kadınlarımız olmadı.

Sinan Oğan aday olmadı. Bir kişinin kendi iradesiyle aday olmamasını sorgulamak doğru değil.

Neden MHP?

CHP, cumhuriyetçi olarak ifade ediliyor. Peki, üniter devlet ile ilgili seçim beyannamesinde herhangi bir şey var mı? Ak Parti İslami değerler diyor. Bu kadar haksızlık yapan bir partinin İslami değerler açısından ne kadar temsil oranı vardır? Terörü bir araç olarak kullananların barış talebi ne kadar doğrudur? Bütün değerleri temsil eden tek parti MHP’dir.
* 2011 seçimlerinde çiftçilerin ve köylülerin kullandığı girdilerde KDV ve ÖTV alınmayacağına ilişkin somut bir iddiamız vardı. Bir maaş ikramiye önerimiz vardı. MHP asgari geçim şartını baz aldı. 1400 TL asgari ücret ve bu eksende evi olmazsa 250 TL ev yardımı yapmayı taahhüt ediyor. Emeklilere 2 asgari ücret oranında net ikramiye vereceğiz.

Koalisyon?

Sandığa girmeden sandıktan çıkmayı değerlendirmek doğru değildir. Biz tek başına iktidar olmayı hedefliyoruz.

Ak Parti’nin tek başına iktidar olması mümkün değil. HDP’nin seçime parti olarak girmesi gerekiyordu. Bunun bir üst akıl tarafından dizayn edildiğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye’de Çözüm Süreci adı altında ele aldıkları konu terörün bitirilmesi değildir. Milli devlet, üniter devlet anayasa gibi bugün tartıştığımız konuları bu iki odak, İmralı ve Kandil ekseninde müzakere ediyor.

Haberin Devamı

Başkanlık olmaz!

Başkanlık sistemine kesinlikle karşıyız. Parlamenter sistemin güçlendirilmesinden yanayız. Bir kişinin seçimle gelmiş olması parlamentonun üstünde bir irade olduğunu göstermez. Halkın seçmesi Cumhurbaşka-nı’na ilave yetki vermez!

Marmaray benim!

Ulaştırma Bakanlığım sırasında Marmaray’ın ihalesini yapan ve kredisini bulan benim. “Ecdadımızın projesini raflardan indirdim” dediği zaman herhalde bizi de kastediyor dedim. Ankara-İstanbul hızlı tren ihalesini yapan ve kredisini bulan biziz. Körfez geçi şi ihalesi ve 3. köprü projesi bizim zamanımızda hazırlanmıştı.

Seçim vaatleri?

Üretemiyoruz. Türk ekonomisi ithalata bağımlı hale geldi. İşsizlik yüzde 11.3’e çıkmış. Genç işsizlik yüzde 22, üniversitedeki işsizlik yüzde 25’e çıkmış.

Çiftçilerin ekim yapmasını ve onunla doymasını sağlamak gereklidir. Gıdada dışa bağımlı olduk. Üretici birliklerinin oluşmasını muhakkak teşvik etmemiz lazım. Prim desteklemeleri devam edecektir.

Kentsel dönüşümde yerleşim yeri sakinlerinin söz hakkı olacağına ilişkin net bir duruşumuz var.

Uyuşturucu ve sigara yaşı 11’e düşmüş. Mehmet Aslan ile uyuşturucuyla mücadele konusunda bir kampanya oluşturduk.

Hilal Kart, sosyal yardımlara muhtaç olanların hiç kimseye görünmeden bu hakkını alabileceği bir model.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılmasını doğru bulmuyoruz.

Cemevlerine yardım konusunu bütçeye koyacağız.

Üniversiteye giren her gencimize 10 bin TL yükseköğrenim kuponu vereceğiz.

Sosyal yenilik merkezleri, araştırma merkezleri kuracağız.

Çocuk istismarı ve çocuk işçiliğine engel olacağız.

Doğu-Batı ekseninde hızlı tren yollarını yapacağız.

MHP entegrasyonu hedefleyen bir partidir. Fakiri az zengini az bir toplum yapısı ama topyekün kalkınan bir toplum yapısı.

Din ve siyaset!

Kuran-ı Kerim bütün Müslüman dünyasının kutsal kitabıdır. Bir siyaset aracı olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez.

Kürtçe Kuran ne demek yani? Kürtçe ezan da mı yapacaksınız? Böyle bir şey olabilir mi? Bu zihniyet etnik kimlik siyaseti. Bu hem haramdır hem de ahlaki ve hukuki olarak reddetmemiz gerek.

Yolsuzluğa bulaşanın mal varlığına el koyacağız. Sayıştay raporlarının Meclis’e gelmesini sağlayacağız.

Haberin Devamı

Hâkimler, savcılar?

Türkiye’de yapılan yolsuzluğu takip edecek bir tane savcı, hâkim yok. Hepsi tehdit altında. Çıkarılan yasalar demokratikleşmeye değil otoriterleşme, diktatörlüğe geçiş yasalarıdır. Kurumlara, mahkemelere güven kalmadı. İnsanlar, medya konuşamıyor. Polis savcıyı, savcı hâkimi tanımaz hale geldi.

İzmir’e haksızlık!

İzmir’de yeni sanayileşme modellerini getirmek gerekiyor. Körfezinden ve denizinden yeterince faydalanılmıyor. İşsizlik ve göç çok fazla. Turizm açısından giderek önemini kaybetti. Metro yılan hikâyesine döndü. İnsanların farklı bir oy kullanması onu hizmet açısından cezalandırmasını gerektirmez ki.

16 adanın işgali açıkçası Lozan Antlaşması gereği bu adalar bizim vatan toprağımızdır. Fiili işgaline göz yumulmuş olması gerçekten üzücü. Parlamentoda dile getirdik. Milli Savunma Bakanı “Fiili bir işgal var ama hukuki değil” dedi. Diplomasi seviyesinde niye dile getirmiyorsunuz?

Vazgeçilmezimiz?

Güneydoğu ve Doğu’da halen terör örgütü ekseninde siyaset yapanların taktikleri karşısında biz evet milliyetçiyiz. Bu eksende bizim vazgeçilmez milli kimlik, üniter devlet gibi temel değerlerimiz var. Sahip çıkıyoruz. Dolayısıyla marjinal, etnisiteye dayalı bu partinin MHP ile mukayese edilmesi haksızlık.
* Türkiye’de Kürt sorunu yoktur. PKK terör örgütü olmasına rağmen Kürt kökenli vatandaşlarımızla diğerleri arasında bir problem yok. Türkçe dışında anadilde eğitime karşıyız. Dil eğitimi Türkçe olur. Biz İngilizce eğitimini de doğru bulmuyoruz. İngilizce öğrenimi doğrudur. Biz Türkçe eğitimi doğru buluyoruz. Nedeni de bizi yerelleşme ve feodalizme götürür.
Özetin özeti: MHP bu kez hiç olmadığı kadar iktidara geleceğine inanıyor ve ona göre hazırlık yapıyor...