Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Okullar kapandı, sınavlar bitti, sadece İstanbul seçimi kaldı, o da aradan çıktığında tam anlamıyla tatil moduna girilecek.

Kayıt dönemleri başladığında biraz sekteye uğrar gibi olsa da tatilcilerin, turistik kentlere ve tesislere akınları devam ediyor. Ay sonunda, bayramdaki kadar olmasa da doluluk oranları tavan yapacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl farklı ve güzel bir projeye imza attı. Öğrencilerin yaz tatili boyunca aileleriyle yapabilecekleri sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri içeren tavsiye listesi oluşturdu.

Haberin Devamı

Yaz tatili boyunca yapılabilecek 73 farklı etkinliğe yer verilen ve okul öncesi, ilkokul ile ortaokul öğrencilerine karneyle dağıtılan “Çocuklarınızla yapabileceğiniz yaz etkinlikleri” başlıklı tavsiye listesinde, “Güzel bir yaz tatili çocuklarımızı bekliyor, sizin tatil planlarınıza ek olarak bizim de bazı önerilerimiz var. İşaretlediğiniz her etkinliğin, yavrularımızın çocukluk anılarına unutulmaz güzellikler katması dileğiyle... İyi tatiller.” notuna yer verildi.

Tatil etkinlikleri arasında da yok yok. Tüm öğrenci ve ailelerine, keyifli bir yaz tatili diliyoruz.

Almanlar bizden asla vazgeçmiyor

Dünyanın en büyük turizm acentelerinden TUI’nin Almanya CEO’su Stefan Baumert, bu yılın yaz döneminin en kazançlı ülkesinin Türkiye olduğunu ve satışların yüzde 40 arttığını açıkladı.

Baumert, mevcut sezonda en büyük rezervasyon artışını yüzde 40 ile Türkiye’nin yakaladığını, Türkiye’yi yüzde 37 ile Fas, yüzde 31 ile Mısır ve yüzde 19 ile Kıbrıs’ın takip ettiğini söyledi.

İspanya ve Yunanistan rezervasyonlarında tek haneli küçülmeler olduğuna dikkat çekti. Böylesi bir fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek de turizmcilerimize düşüyor. Öyle memnun ayrılmalılar ki, arkası gelmeli!..

Milyonlar için tatil zamanı

Yatırım için doğru ülkeyiz!

Seyahat acentaları, otel işine fazla girmezdi ama son yıllarda pek çok kurum gibi onlar da değişti. Artık kendi otellerini, tatil köylerini ya kendileri kuruyor ya da satın alıyorlar.

Thomas Cook iflasının konuşulduğu günlerde İspanya ve Yunanistan’da 3 yeni otel açarken TUI de bir ayda 8 ülkede, 15 otel açtı.

Haberin Devamı

TUI konaklama alanında Türkiye’de de büyüyor. Grup, geçtiğimiz aylarda Doğuş Grubu’nun Marmaris’teki Grand Azur Oteli’ni ardından Magic Life Masmavi’yi satın aldı. Geçen yılın haziran ayında da devraldığı Seno Oteli, TUI Sensimar Seno adıyla hizmete açtı.

TUI’nin Türkiye’deki otel sayısı 17’ye yükseldi. Alman turist sayısının artmasında TUI’nin bu yatırımları da etkili oluyor denilse, yalan olmaz!..

İzmir, nihayet!..

Ülkemizin turizm açısından en güzide köşelerinden İzmir, bu alanda istediği performansı bir türlü yakalayamıyor. Nihayet ciddi kıpırdanmalar başlamış.

İzmir’e gelen toplam ziyaretçi sayısı, yılın ilk 5 ayında 2018 yılına göre yüzde 10,6; yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 25,5 artmış.

Mayıs ayında İzmir’e en çok turist gönderen on ülke Almanya, İngiltere, Hollanda, İran, Belçika, Fransa, KKTC, Rusya, Yunanistan, Polonya olarak sıralandı. 2019 yılının Mayıs ayında KKTC, Filipinler, Avusturya, Hindistan, İtalya ve İsveç dışında, ana pazarların büyük bölümünden gelen turist sayısında artış görüldü.

Haberin Devamı

Haydi İzmir, yola devam. Turistlerle çok daha güzel olacaksın...