Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her şeyin en akıllısını değil de en büyüğünü yapmaya bayılıyoruz. Rakamlar söz konusu olduğunda ise abartmakta üstümüze yok. Her ne kadar derin krizler yaşasak da umudumuz, hayalimiz ve havamız, hiç eksilmiyor.

Termal kaynak zenginliği açısından Avrupa’da ilk, dünyada 7. sırada gösterilen Türkiye’nin ‘Termal kentler’ sayesinde bu sektörden elde edeceği kazancın 15 milyar dolar seviyesine çıkabileceği belirtilmiş!

Kaplıca Talasso ve Kür Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Genel Sekreteri Dr. Ilgaz Nacakoğlu, bin 100’e yakın termal kaynağı, 264 ruhsatlı kaplıca tesisi ve 500 civarında termal su imkânı bulunan Türkiye’nin, dünyada termal zenginlik anlamında iddialı bir ülke olduğuna işaret etmiş.

Haberin Devamı

İzmir Balçova, Denizli Karahayıt, Kuşadası Davutlar, Yalova, Kütahya Yoncalı,

Uçma sırası  şimdi turizmde
Afyonkarahisar ve Bolu’da kurulan tesislerin çok sayıda ülkeden şifa arayan turisti ağırladığına işaret eden Nacakoğlu, tesislerin son dönemde Avrupa pazarında gerileme yaşanması nedeniyle yöneldikleri Rusya, Ortadoğu ve Hindistan pazarlarında başarılar elde ettiğine dikkati çekmiş!

Peki çaresi? Devlete avuç açmanın ötesinde ne yapıyorlar?

Nacakoğlu, listeye koymamış ama ülkemizin en önemli kaplıca sularından ikisi de Ankara’nın hemen burnunun dibinde. Haymana ve Kızılcahamam, bu alanda önemli yatak kapasitesine sahip oldular ama diğer tüm kaplıca merkezleri gibi daha ötesine geçemediler. Çünkü kaplıca turizminin önemini ülke olarak hâlâ anlayabilmiş değiliz!