Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Başbakan Erbakan, nihayet süper yılbaşı tatiline "evet" dedi. Başta öğrenci ve memurlar olmak üzere herkes bayram ediyor.
Erbakan'nın bu "evet"i hem kendi tabanında, hem de Erbakan'ın bugüne kadar söylediklerine bakıp tedirgin olanlar da büyük şok yarattı.
Başbakan oluncaya kadar yılabaşı kutlamalarına ve bir günlük yılbaşı tatiline karşı çıkan Erbakan, tıpkı "faiz yok" deyip, fazileri artırdığı gibi yine şaşırttı.
RP tabanı "Hoca da mı düzene uydu" diye ne yapacağını şaşırırken, "Eyvah, Refah, şimdi de yılbaşı tatilini kaldıracak" korkusu içindekiler de, rahatlamış durumda.
RP'nin daha önce ne söylediyse, tam tersini yapması, tek başına iktidara hazırlık mı, yoksa muhalefetteyken söylediklerinin yanlışlığını idrak etmek mi bilinmez ama, gerçek olan bir şey var: Sık sık verilen anlamsız tatiller, komadaki eğitimi, bitkisel hayata sokmaktan öte bir işe yaramıyor.
Kar yığıyor tatil, grip oluyor tatil, HABİTAT için tatil, yılbaşı için tatil, iki tatil arası tatil...Tatil, tatil, tatil...
Tatil için sevinenlerin, bu sevinçlerini yarım bırakmak istemem. Eğer ileride telafi edilecekse, ben de canı gönülden desteklerim. Ama, yazın ya da hafta sonu "hadi okul var" denildiğinde, bugünkü kadar sevinebileceğiz mi? Eğer, cevap "evet"se, herkese mutlu, sağlık, bol eğlenceli doya doya yaşayacakları bir tatil diliyorum...

ANADOLU LİSELERİ ?
Anadolu liseleri için başvuralar, 31 Aralık'ta sona eriyordu. Ama "ballı tatil" yüzünden pazartesi ve salı günleri okular kapalı olacak. Dolayısıyla, başvurularını son iki güne bırakanların mağduriyeti sözkonusu. Milli Eğitim Bakanlığı, ya Ankara'da olduğu gibi başvuruları uzatmalı, ya da pazartesi ve salı günü okullarda nöbetçi öğretmen bulundurmalıdır.

ÖĞRETMEN TAYİNLERİ
Önceki gün 7 bin 500'e yakın öğretmenin daha tayini yapıldı. Bunlardan 3 bin 500'ü işsiz üniversite mezunlarından, 3 bin 753'ü de açıktan atama, kurumlararası atama ve emekli olup da yeniden çalışmak isteyenlerden oluşuyor.
Öğretmen adayları, dün, bütün gün bakanlığın, "Tayininizin nereye çıktığını öğrenebilirsiniz" diye yayınladığı telefon numaralarını çevirdi. Ama hep meşguldü. Belli ki, bakanlık memurları, yorulunca telefonları açık bırakmış. Madem bir hizmet yapılacak neden çok daha fazla telefon tahsis edilmedi ki! İlgili numaraları düşüremeyenler, bakanlığın 0312. 419 14 10 numaralı santralini arayarak bir sonuca ulaşabilirler.
Bu arada Milliyet olarak, öğretmenlerden gelen yoğun istek üzerine tayin listelerini, daha önce olduğu gibi yine olanaklarımız ölçüsünde yayınlamaya çalışacağız.
En çok merak edilen konu ise, bir daha ne zaman atama yapılacağı. Bu konuda bakanlık yetkilileri, Maliye Bakanlığı'ndan kadro alındıkça, atamaların, daha önce başvuranlar arasında devam edeceğini bildirdiler.