Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni dönemin ilk Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak kabineye giren Mustafa Varank’ın önceliği teknolojinin desteği ile büyüyen bir sanayi olacak. Varank göreve başladıktan sonra kendisini ziyarete gelen heyetlere yeni dönemdeki hedeflerini anlattı.

Teknolojiye verdiği önemin altını çizen Varank, “Teknolojinin desteği ile büyüyen bir sanayi anlayışını politikalarımızın merkezine koyacağız. Teknolojiden sanayiye, sanayiden üretime, üretimden kalkınmaya uzanan sağlam bir ekosistem oluşturacağız” vurgusu yaptı. Varank ayrıca yeni süreçte, devletin ekonomi ile ilgili bütün kurumlarının, yatırımcıların ve girişimcilerin ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak üzere tam bir uyum içinde çalışacağını da belirterek, Ar-Ge yapmak isteyen, teknoloji geliştirmek isteyen tüm firmalara Bakanlığın ve ilgili kuruluşların kapılarının ardına kadar açık olacağını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte, iş dünyasının önünün daha da açıldığını ifade eden Varank, heyetlere bundan sonra bürokrasinin labirentlerinde zaman ve enerji kaybetmeyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Varank’ın önceliği teknoloji ile büyüyen sanayi

Dijital dönüşüm sürecini ıskalama lüksümüz yok

Bakan Mustafa Varank’ın bir diğer önemli önceliği ise dijital dönüşüm olacak. Varank, dijital dönüşüm ile ilgili olarak da “Yaşadığımız çağda sanayinin dijital dönüşümü gerçeği ile karşı karşıyayız. Dijital dönüşüm, ülke sanayimiz için çok büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu süreci ıskalama lüksümüz yok” mesajları verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yeni dönemde sanayi ve teknoloji hamlelerini belirlerken; Ar-Ge, yenilik, yüksek katma değer ve yüksek teknoloji odaklı, etkin, sürdürülebilir modelleri esas alacağı ve böylece cari açığın azaltılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hep yanında

Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerin başında geliyor. Başbakanlığı döneminin başından beri danışmanlığını yapan Varank, Erdoğan’ın bütün yurtiçi ve yurt dışı gezilerinde de hep yanında yer aldı.

Varank teknolojiye olan ilgisi ve özel çalışmalarıyla da öne çıkan bir isim olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Milli teknoloji hamlesi

Milli teknoloji hamlesi başlatacaklarının altını çizen Varank, bu süreçte Ar-Ge yapmak, teknoloji üretmek isteyen kişi ve firmalar için mevcut teşvik mekanizmalarının sadeleştirilip yalın hale getirileceğini, yeni mekanizmaların geliştirileceğini söyledi. Varank, yeni dönemde yatırım teşviklerinin, KOSGEB ve TÜBİTAK desteklerinin üretilen ürünlerde katma değeri artırmaya ve daha yüksek teknolojili ürünler üretmeye odaklanacağını vurguladı.