Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Seçimler yaklaştıkça huzursuzluk çıkarmak isteyen piyonlar yine sahnede.

Yani büyük devletlerin vekalet savaşları.

Bölgemizde çok oynanan bir oyun. Terörle mesaj vermeye çalışma.

Ama Türkiye’de bir türlü başarılı olamıyorlar. Gereken yanıtı alıyorlar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Cibuti’den dönerken terörle mücadele ve yerel seçimler olmak üzere gündem konularını konuştum.

Paçamızdan çekemeyecekler

Artık son çırpınışları

Bakan Uraloğlu vekalet savaşları ile ilgili olarak, “Bakın bütün ülkeler savaşları veya karışıklıkları kendi ülkelerinin dışına ihraç etmişler” vurgusu yaptı.

Haberin Devamı

Artık son çırpınışları” diyen Bakan Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Birileri bizi hâlâ paçamızdan çekmeye çalışıyor. Hiç uğraşmasınlar, bizi paçamızdan çekemeyecekler. Biz vatandaşımıza, coğrafyamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bakın bütün ülkeler savaşları veya karışıklıkları kendi ülkelerinin dışına ihraç etmişler. Aynısını da biz yapıyoruz. Dertte bu zaten. Biz bunu yapmamış olsaydık gerçekten 15 Temmuz kalkışması var, 17-25 var, 12 Şubat MİT operasyonu var. Oralardan başlayan süreçlerle ordumuzun en zayıf olduğu zannedildiği anda biz sınır ötesi operasyon düzenledik. Başarılı olduk. Birilerinin hazmedemediği bu. Eğer biz sınır ötesi operasyonları yapmamış olsaydık Kuzey Irak’ın içlerine 40-50 km girmemiş olsaydık biz bugün Türkiye’de her gün bir terör saldırısını konuşuyor olurduk. Artık son çırpınışları. Adliyeye yönelik yaptıklarını takip ettik. Bunlar kollektif zaten. DHKPC, DEAŞ, PKK ve türevi. Bir eylem yapmaya kalktılar. Ne oldu? Her ikisi de alması gereken cevabı aldı.”

Rusya ve ABD’nin kendi topraklarının dışında savaş yaptığını dile getiren Bakan Uraloğlu, “Çin de böyle gayret içinde. Türkiye de bunu yapmaya başladı. Terörü kendi topraklarının dışına Suriye’ye Irak’a itiyor. Rahatsızlık da burada zaten” dedi.

Ankara ve İstanbul’u alırız

Bakan Uraloğlu yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul’u alacaklarını dile getirdi. İki şehirde de trafiğin arttığını son seçim sonrası başta metro olmak üzere birçok konuda hiçbir şey yapılmadığını belirten Bakan Uraloğlu, “Temel atmama töreni yaptılar. Atılan temelleri hafriyatla doldurdular. İnsan gerçekten üzülüyor. Birçoğuna geri döndüler. Demek ki bizim yaptıklarımız gerekliymiş, doğruymuş demek ki. Kimsenin rolünü çalmaya gerek yok. Engellendik diyorlar. Ulaştırma Bakanlığı’nda bekleyen bir şeyleri yok. Hepsini onaylamışız. Kasti bir bekletme söz konusu değil. Bir belediyeyi cezalandıracağız diye vatandaşı cezalandırmayız. Bizim böyle bir yaklaşımımız olmadı. İstanbul’da 1000 km metro ihtiyacı var. Şu anda neredeyiz, 342 kilometredeyiz. Bunun yarıya yakınını biz bakanlık olarak bitirmişiz. Diğer geriye kalanının önemli bölümü de AK Parti belediyeciliği zamanında bitirildi” diyor.