Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Turizmde çıtayı yıllık 50 milyon turiste çıkaran Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hindistan ve Çin başta olmak üzere Uzakdoğulu turistleri daha çok Türkiye’ye çekmek için seferberlik başlatıyor.

Konuyla ilgili Milliyet’e konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizmde pazarı çeşitlendirmek için yeni çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Avrupa ve Rusya’nın dışında Uzakdoğu’daki büyük pazarların Türkiye’ye yönelmesi için de çalışacaklarını belirten Kurtulmuş, “Yeni dönemde mesela Çinliler gibi, Hindistanlılar gibi Uzak Doğu ve Asya’daki çok büyük pazarların Türkiye’ye yönelmesini sağlamak için ilave çalışmalar yapacağız. Hatta tam tabiriyle yeni pazarlara açılacak ataklar yapacağız. Çin’e, Hindistan’a, Uzak Doğu Asya’ya açılacak bir turist çekme seferberliği Türkiye’nin aynı zamanda önemli bir tanıtım atağı şeklinde olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Suriye’de hayvanlara aşı desteği verdik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Suriye’ye hayvancılık ile ilgili destek verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı özellikle Cerablus ve çevresindeki hayvanları aşıladı. Bakanlık ayrıca bölgeden gelen hayvancılıkla ilgili talepleri ve ihtiyaçları da karşıladı.

Bakanlık bunun yanında çiftçilere bitkisel üretim ve tarımla ilgili de destek verdi. Bakanlık çiftçilerin hasatlarını almasına yardımcı olurken ürün fazlasını da aldı.

EXPO 2016 Antalya’ya müşteri aranıyor

EXPO 2016’nın Antalya’da yapılması Türkiye’nin tanıtımında ve organizasyon başarısını göstermede önemli rol oynamıştı.

Şuanda masraflarını karşılamayan EXPO 2016 Antalya Fuar Alanı satılacak. Özelleştirme ile satılacak olan fuar alanı için hem Antalya yönetimi hem de ilgili birimler harekete geçti.

Aksu ilçesindeki alan 1121 dekar büyüklüğünde. Alanın yıllık masrafı ise 20 milyon lira dolayında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta sonu iki katlı büyük salonu olan Antalya’da Expo Kongre Merkezi’nde partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nı yapmıştı.

AK Partili kadınlar seferberlik başlattı

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın hem 2019 seçimlerine yönelik hem de AK Parti’nin üye sayısının iki katına çıkarılmasına yönelik talimatının ardından AK Parti Kadın Kolları seferberlik başlattı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, kongre süreci ve seçim çalışmalarına yönelik iki gün toplantı üstüne toplantı yaparak yeni yol haritasını belirledi.

81 ilin kadın kolları başkanlarını Ankara’da toplayan Çam, ayrıca MKYK ve Ankara il kadın kolları ile de bir araya geldi.

Vali Topaca uyuşturucu operasyonlarına katılıyor

Ankara Valisi Ercan Topaca, uyuşturucu ile mücadeleye yönelik Ankara’da yeni tedbirler aldı.

Uyuşturucunun satılabileceği parklarda 24 saat çalışan özel mobil ekipler oluşturan Topaca ayrıca okul çevrelerinde de öğrencilere uyuşturucu satılmaması için sivil polislerin sayısını artırdı.

Topaca, güvenlik ve uyuşturucuya yönelik yapılan operasyonların büyük bölümüne de bizzat katılıyor.