Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Vücut takvimlerinin hızıyla, nüfus takvimlerinin hızı arasında bir hayli fark olan kaç kadın var ki şov dünyasında?

Dokuz yıldır birlikte olduğu mühendis sevgilisiyle ilk kez Neslihan Yargıcı’nın ihbarı sayesinde paparazzilik olan 56 yaşındaki Suna Yıldızoğlu’nun, arkadaşımız İlknur Taş’a, aşk ve yaş konusunda söylediklerine bakar mısınız? “Sevgilimle aramızda söylenildiği gibi 30 değil, 16 yaş fark var. Ayrıca benim için yaş, çirkinlik, güzellik önemli değil. 56 yaşındayım, ama ruhum kaç yaşında bilmiyorum. Seviyorsam, istediğim kişiyle aşk yaşarım.”
Suna Yıldızoğlu’nun bu sözü beni yıllar öncesine götürdü...
Ünlü film yapımcısı Türker İnanoğlu’nun kanatları altında Yeşilçam’a “Merhaba” diyen İngiliz Sonja Eady, tiyatrocu Kayhan Yıldızoğlu’yla ‘formalite evliliği’ yapıp Suna Yıldızoğlu olduğunda da aralarında ciddi yaş farkı vardı.
O zaman kendisinden 18 yaş büyük bir erkekle evlenen bir kadının, bugün kendisinden 16 yaş küçük bir sevgilisi olmasından daha doğal ne olabilir ki?
Peki bugün Suna Yıldızoğlu, 40’lı yaşlarda değil de, 60’ına merdiven dayamış bir kadın görüntüsünde olsa böyle mi konuşurdu?
Sanmıyorum....
‘Yaşını göstermeyen kadın’lardan olduğu için böyle konuşuyor çünkü.
Onlar sanki başka bir dünyanın insanı...
Acelesi varmış gibi bizim için Güneş’in etrafındaki turunu 365 günde tamamlayan Dünya, onlara gelince mehter takımı muamelesi yapıyor iki tur ileri bir tur geri...
Zaten vücut takvimlerinin hızıyla, nüfus takvimlerinin hızı arasında bir hayli fark olan kaç kadın var ki şov dünyasında?
Soldan say Suna Yıldızoğlu, Christine Haydar...
Sağdan say Nebahat Çehre, Ajda Pekkan...
Onların dışında da pek yok zaten, ‘Doğan görünümlü Şahin’ gibi gerçek yaşının çok altında gösteren.

Haberin Devamı

Haydarpaşa eskidi gelini hâlâ turp gibi

Şov dünyasının gerçek anlamda ‘taş kadınları’ onlar...
Yıllarca gençlerin gözde kadınları olarak posterlerinin asılı olduğu beton duvarlar bile zamana yenik düştü, yıkıldı, ama onlar duvarların kolonları gibi hâlâ sapasağlam.
Vakt-i zamanında Türkiye’de “Haydarpaşa’nın Gelini” olarak ün yapan bu sayede Cüneyt Arkın’dan Kadir İnanır’a kadar dönemin Yeşilçam’ın starlarıyla film çeken, sahneye çıkan, hatta bar bile açan vamp yıldız Christine Haydar’ın 64 yaşındaki bir kadın görüntüsü var mı?
Aynı dönemin ‘yerli seks yıldızları’ndan Figen Han, Christine Haydar’dan üç yaş daha genç olmasına rağmen yan yana durdukları zaman “Haydarpaşa’nın Gelini”ni Figen Han’ın kızı ya da gelini zannedersiniz. Haydarpaşa Garı bile, onca restorasyona rağmen zamana yenik düştü, eskidi...
Çatısının bir kısmı yandı, kül oldu.
Ama “Haydarpaşa’nın Gelini” hâlâ turp gibi.
Suna Yıldızoğlu’nun Kayhan Yıldızoğlu’ndan boşandıktan sonra sekiz yıl hayat arkadaşı olan Çetin Alp’in ölümünün üzerinden bile yedi yıl geçti. Çetin Alp öldüğü yıl doğan çocuklar, bugün ilköğretim ikinci sınıfta, Suna Yıldızoğlu ise hâlâ birkaç koca ya da hayat arkadaşı daha eskitecek kadar formda...