Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

BİR KÜL TABLASI İÇİN SETİ ÜÇ GÜN BEKLETTİ

Cem Yılmaz’ın son filmini oğluyla birlikte izleyen gazeteci Soner Yalçın, ‘Arif V 216’ya dair ilginç bir detay yazdı. Yalçın’ın yazdıkları şunlardı:

“Filmin büyük bölümü 1969’da geçiyor. 69 Türkiyesi yaratılmış. Nasıl? Bir sahnede bir masa var. Masada bir kül tablası. Cem, ‘69 yılında bu kül tablası var mıydı?’ diye takmış kafasına... Tam üç gün sürmüş araştırma. Üç gün tüm ekip beklemiş iyi mi? Muzaffer Yıldırım (filmin ortağı) dayanamamış, ‘Yahu bu sahneyi kaldıralım, kül tablasını kaldıramıyorsak’ demiş ama Cem inatçı, ısrarlı ve inançlı. Nihayet ‘Vardı’ cevabını bulmuşlar da, filmde 10 saniye falan görülen, o da sadece masanın etrafındakilere değil, masaya bakanlar tarafından görülebilen kül tablasıyla sahne çekilmiş...”

Haberin Devamı

Yıldırım gibi, “O sahnede kül tablası olsa ne olur, olmasa ne olur?” diyenler olabilir. Cem Yılmaz, filmlerde hata yakalayanların sosyal medyada neler yapacağını bildiği için tedbiri elden bırakmadı.

Yılmaz’ın seyircisine saygı adına böylesine özen gösterdiği filmi, isteyenin nasıl indirip, izleyebileceğine ilişkin Twitter’da paylaşımı görünce sordum, bu yasal bir şey mi yoksa korsana teşvik mi diye?

Korsan teşvikçisi @sifresizfutbol‘un soruma verdiği yanıta bakar mısınız?

“Yasal istiyorsanız sinemaya gidebilirsiniz?”

Vizyondaki ilk haftasında izleyici sayısı 2 milyonu aşan ‘Arif V 216’nın maliyetini kurtarması için 6 milyon barajını aşması lazım. Daha ilk haftasında sanal alemde korsan izleme başladığına göre ‘Arif V 216’nın işi zor...

BİR KÜL TABLASI İÇİN SETİ ÜÇ GÜN BEKLETTİ
BİR DİZİYLE STAR OYUNCU? OLABİLECEK HABER SPİKERİ

‘Beyaz Show’un bu haftaki konuklarından biri de Kanal D’nin hafta sonu ana haber spikeri Gözde Atasoy Kökçü’ydü... Program ekibi, hünerlerini sergileyip Kökçü için güzel bir bant hazırladı. Ekibin, Kökçü’yü tespih çekerken, jonglörlük yaparken haber sundurması, eskiden okuduğu bültenlerden kesip birleştirdikleri cümlelerle komik anlatımlar yaptırması güzeldi. Kanal D seyircileri, yıllardır haber ciddiyetiyle izlediği Kökçü’yü belki de ilk kez böylesine kahkaha atarken izledi. Dizi ve film yapımcılarının yerinde olsam Kökçü’ye kesin rol teklif ederdim. Kameralar, gülünce gözlerinin içi gülen kadınları sever; Kökçü’de de bu özellik fazlasıyla var. Yapımcılar spikere iyi bir rol versin, bir dizi veya filmden sonra oyuncu olarak kesin yıldızı parlar.

Haberin Devamı

BİR KÜL TABLASI İÇİN SETİ ÜÇ GÜN BEKLETTİ

‘YALAZA’ İÇİN YOLUN SONU

TRT 1’in komedi dizilerinden ‘Yalaza’nın akıbeti belli oldu. TRT yönetiminin başlarda cumartesi akşamları yayınladığı, beklenen reytingi bir türlü tutturamayınca kasım ayında pazartesi akşamına aldığı dizinin durumunu yapımcısına sordum. Osman Sınav; Sinan Albayrak, Didem Balçın, İpek Tuzcuoğlu, Erol Aksoy, Kadir Çöpdemir ve Hasan Kaçan gibi ünlülerin oynadığı komedi dizisinin 20’nci bölümde final yapacağını söyledi.

GÜNÜN SÖZÜ

Verecek bir cevabım olmadığı için sustuğumu sananlara; susuyorum... Çünkü konuşursam, yüzüme bakacak yüzünüz kalmaz hayatta. (Cemal Süreya)