Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

29 Şubat’ta 6 yaşına girecek lösemi hastası bir kız çocuğunun en büyük hayalini gerçekleştirmek ve buna vesile olmanın mutluluğu müthiş.

Bu tür durumlarda beylik bir söz vardır:

“Anlatılmaz, yaşanır” denir ya, bu satırları yazdığım gün daha iyi anladım bunu…

Rizeli Fatma Murat Küçükaydın çiftinin lösemi hastası kızı Yağmur, Demet Akalın’ın instagramdan paylaştığı kızı Hira’nın oyuncağına özenince “Yağmur’un isteği gerçek olsun” başlıklı yazıyı dün kaleme almıştım.

Sabah telefonumu açtığımda gördüğüm ilk mesaj Yağmur’un annesindendi. Duygu ve dualarla dolu bir mesajdı. Sabah erken saatte Demet Akalın’ın aradığını, kızı Yağmur’un doğum günü hediyesi olarak istediği oyuncakları alıp, yollayacağını yazdı.

Haberin Devamı

İkinci mesaj ise Demet Akalın’dandı. Lösemi hastası Yağmur’u ve annesini mutlu eden Hira’nın annesinin mesajı kısa ve netti:

LÖSEMİLİ YAĞMUR’UN HEDİYESİ DEMET’TEN

“Pembe ev yolda…”

Demet Akalın’ın yanı sıra birçok hayırseverin, küçük bir lösemi hastasını mutlu etmek için seferber olması ziyadesiyle mutlu etti beni. İşte Türk halkı bu…

İNEKLER ÖLDÜ, SÜT YERİNE YEM VERELİM

Konya Karapınar’da hayvancılık yapan şirketin internet sayfasının açılışında şöyle bir duyuru çıkıyor karşınıza:

“… kiralama, hayvancılık sektöründe ‘sıfır risk’li bir yatırım projesidir. … inek kiralama projemize yatırım yapıp siz de hemen kazanç sağlamaya başlayabilirsiniz.”

Gelelim “yurdum insanı”nın bir ineği kaç liraya kiraladığına ve bu işten aylık kazancının ne olacağına?

9 bin lira ödeyip bir inek kiralayana, ayda 180 litre sütün parasını katılımcı payı olarak ödüyor firma. Buna inanıp, inek başı 9 bin lira ödeyerek şirketle sözleşme yapanların sonu ne mi oldu?

18 bin liraya iki inek kiralayan İlayda Ayvaz Sarı, başına gelenleri şöyle anlattı:

“17 Ocak 2018’de şirketle sözleşme yapıp, 18 bin lira ödeyip iki inek kiraladım. 16 Şubat 2018’de şirket, ineklerin öldüğünü ve faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Hiç inek almamışlar ve bin civarında mağdur var. Ödediğimiz paralara karşılık, fabrikalarından yem almayı öneriyorlar bize. Alacağımız yemleri düşük fiyata spot piyasaya vermekten başka çaremiz yok.”

Haberin Devamı

9 bin liraya kiralayacakları bir ineğe karşılık ayda 180 litre süt parası dağıtma vaadiyle para toplayıp sonra, “İnekler öldü” deyip yem vermek, yatırımcı için mağduriyet demek.

‘ALL STAR’DA EGO SAVAŞI

“Survivor 2018”de yarışan ‘All Star’la Romanya ekibinin yarışması 10’a 8 bitti… Türk ekibi, 6 1 önde olduğu yarışmayı kaybetti. Ünlülerden oluşan ‘All Star’, aslında Romenlere değil, kendi egolarına yenildi.

LÖSEMİLİ YAĞMUR’UN HEDİYESİ DEMET’TEN

Bizimkiler, sadece maçı değil, kişisel egolar yüzünden takım olma ruhunu da kaybetti. “All Star” ekibi, birbirlerine karşı savaş baltalarını çıkardı. Görünen o ki Nihat Doğan’la başta Merve Aydın olmak üzere takım arkadaşları arasında büyük kapışmalar yaşanacak “Survivor”da.

GÜNÜN SÖZÜ

Daha iyisini yapayım derken, iyi olanı da bozarız bazen. (Shakespeare)