Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Müziğin en eski ve en çok üyeli meslek birliği MESAM’ın geldiği nokta üzücü… MESAM yönetimi birbirine girince malum Kültür Bakanlığı duruma el koydu. MESAM’dan Arif Sağ ve arkadaşlarını görevden uzaklaştıran bakanlık, Yavuz Bingöl’ün başkan olacağı yeni bir yönetim atadı. O zamana kadar Arif Sağ’ı suçlayarak istifa eden Orhan Gencebay’ı eleştirenler daha ağırını
bu kez Bingöl için yaptı. Bingöl, ilk toplantıda çatlak sesler çıkınca anında bıraktı MESAM’ı.

Kanser hastası Arif Sağ, görevden uzaklaştırıldıktan sonra rahatsızlandı. Sanatçı kaldırıldığı hastanede beyin ameliyatı geçirdi.

Haberin Devamı

Gencebay küstü

Bakanlık, Yavuz Bingöl’ün yerine Coşkun Sabah’ı atadı. Yeni Başkan Coşkun Sabah, geçici göreve iddialı soyundu, ama MESAM’da sular durulmadı.

Hafta sonu CNN Türk’te Hakan Çelik’in programına katılan Gencebay, üyelerin haksız ithamlarının kendisini kırdığını, bu yüzden MESAM yönetimine aday olmayacağını söyledi. Canlı yayında Çelik’e mesaj atan Bingöl, kurulduğundan bu yana MESAM’ı 20 kişinin yönettiğini, artık onların aday olmamasını, MESAM’la MSG’nin birleşip, yenilerin yönetime girmesini istedi.

MESAM’dan önce MSG genel kurul yapacak. Candan Erçetin, Garo Mafyan ve yönetimine karşı “Değişim” sloganıyla adaylığını açıkladı. “MSG benim” sloganıyla Erçetin’in etrafında toplanan üyelerin “MSG Değişim Hareketi” olarak yayınladıkları bir manifesto var.

Kanaatim o ki, iki meslek örgütü hakkında şimdiye kadar yapılan eleştirilere son verecek ideal bir yönetim modeli.

MESAM’la MSG birleşmese bile keşke, iki meslek örgütü tüzük değişikliği yapıp, bu ilkeleri benimsese…

Ürettiği silahlar başa bela olunca

Florida’da bir liseye düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişinin öldürülmesinden sonra Amerika dev bir gösteriye sahne oldu. George Clooney, Alyssa Milano, Ariana Grande, Connie Britton, Cindy Crawford, Demi Lovato, David Hogg, Kim Kardashian, Kanye West, Kate Capshaw, Kendall Jenner, Kaia Gerber, Steven Spielberg, Selena Gomez, Emma Gonzalez, Miley Cyrus, Lin-Manuel Miranda, Jennifer Hudson, Paul McCartney, Olivia Wilde, Jaden Simith, Hailey Baldwin ve Ben Platt gibi ünlülerin de destek verdiği “March For Our Lives” eyleminin amacı bireysel silahlanmanın önüne geçmek.

Haberin Devamı

MESAM ve MSG’de değişim zamanı
100 sivilden 87’sinin silah sahibi olduğu, yarısı intihar olmak üzere yılda 11 bin kişinin silahla yaşamını yitirdiği Amerika’nın 800 yerinde yapılan bu eylem sonuç verir mi?

Dünyayı silahlandıran, Afganistan’dan Irak’a binlerce insanı öldüren Amerika’yı “Silah lobisinden korkmayın”, “Silahlı öğretmenler saldırıları durdurabilir” diyen Trump yönetirken zor… Maalesef yıllardır ektiğini biçiyor Amerika.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar sevilmek için yaratıldı. Eşyalar ise kullanılmak için. Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların sevilmeleri ve insanların kullanılmasıdır. (Cemil Meriç)