Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’de bir süre dizilerde rol alamayınca ZDF’den gelen film teklifi üzerine bir yıl

ORHAN KILIÇ ‘DİRİLİŞ’TE
önce eşi ve oğluyla doğup büyüdüğü Berlin’e yerleşen oyuncu Orhan Kılıç, sahalara döndü. Oyuncu, ekranın en yüksek reytingli dizisi ‘Diriliş Ertuğrul’un kadrosuna katıldı.
Dizinin senaristi ve yapım ortağı Mehmet Bozdağ, oyuncunun dizide ‘Aksakallıların adamı’ görevini yapacağını söyledi. ‘Diriliş Ertuğrul’ için yeni sezon, 25 Ekim Çarşamba akşamı başlayacak. TRT 1’de 92’nci bölümü yayınlanacak diziye Kılıç, 94’üncü bölümde ‘Atsız Bey’ olarak dahil olacak.

Haberin Devamı

Yazmıyorsam sebebi var!

Nilay Örnek, Artemis Yayınları’ndan çıkan ‘Bütün İyiler Biraz Küskündür’ kitabında Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın memleketi Bayburt’ta açtığı Baksı Müzesi üzerinde yaptığı sohbete de yer verdi. Bayburt köylüsü Hüsamettin Koçan’la şehirli Oya Koçan’ın
45 yıllık evliliği üzerine süren sohbetin sonunda ünlü sanatçının, insanları yargılamadan anlamaya çalışmak için söyledikleri bana ilginç geldi:

“Gündemin içinde olmak istemiyoruz, ama dışında kalmanın zorluklarını da biliyoruz. Güncel, hızla eskiyen bir şey. Güncellik bizi pusuya yatmaya, taraf tutmaya sürüklüyor. Ona taraf olmak yerine, çağın ve insanın tarafı olmak lazım. Zaten kalan da bu oluyor. Daha derine inmek, günübirlik ön yargıların ötesine geçmek… İnsanı anlama çabası, yargılama çabasından daha değerli.”

Koçan’ın bu sözlerini niye mi çok önemsedim? Şunun için:

Şov dünyasında bazen öyle kavgalar çıkıyor ki, taraf olmadan sadece gerçekleri yazsanız bile, fırlattıkları çamur ve çıkardıkları toz size de geliyor. Bu kirli savaştan çamur, toz sıçramasın bana, diye olayları izlemekle yetindiğinizde ise, “Niye yazmıyorsun bu konuda? Seni de mi susturdu?” soruları başlıyor. Seren Serengil, Yeşim Salkım ve Erhan Çelik’le Gülben Ergen arasındaki savaş. Al birini, vur ötekine. Çünkü ‘masum’ değil
hiçbiri…

‘Yurdum insanı’ Murat Şar’ın yargıda çözmesi gereken Hale Soygazi’nin gerçek annesi olup olmadığı meselesini, Seda Sayan ve Uğur Arslan’la günlerce reyting malzemesi yapması…

Haberin Devamı

Her gün yazsam bitmez mevzu, ama yazı günlerim belli. Yeterince bilgimin olmadığı konularda fikir beyan etmemeye özen göstererek seçiyorum konuları. O yüzden hislerime tercüman oldu Hüsamettin Koçan’ın sanatçı bakışı!

Türk Film Festivali’ne katılacak ünlüler

Türkiye ile Amerika arasında yeni bir kriz çıkmaz ve de Allah’tan bir zeval gelmezse, hafta sonu Los Angeles’ta olacağım. Çünkü, 20-22 Ekim tarihleri arasında ‘Hollywood Türk Film Festivali’ var. Hollywood’da yönetmenlik yapan arkadaşım Tekin Girgin ve Altın Küre jürisinde görev yapan gazeteci Barbaros Tapan’ın Kültür Bakanlığı’yla ve Türk Hava Yolları’nın desteğiyle düzenledikleri ‘1. Hollywood Türk Film Festivali’nin mekanı, Paramount Stüdyoları. Türkiye’nin Oscar adayı ‘Ayla’ filmiyle açılışını yapacağı festivale, ülkemizden gidecek ünlüler de belli oldu. Demet Akbağ, Meryem Uzerli ve Selçuk Yöntem’in yanı sıra ‘Ayla’ filminin oyuncuları da katılanlar arasında yer alacak.

Haberin Devamı

ORHAN KILIÇ ‘DİRİLİŞ’TE

GÜNÜN SÖZÜ

Yanında aptal bir kadın olan bir sürü zeki adam görürsünüz, ama yanında aptal bir adam olan zeki kadını kolay kolay göremezsiniz. (Erica Jong)