Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başlığı okuyunca şaşırmış olabilirsiniz. Çünkü Avrupa’nın en çok turist ağırlayan şehri ile Ankara havalarından ‘Erik Dalı’nın aynı cümle içinde kullanılması alışık olmadığımız bir durum.

Instagram’da gördüğüm ‘Paris sokak müzisyenleri’ başlıklı videonun ne zaman çekildiğini, işin içinde bir kurgu olup, olmadığını bilmiyorum.

Paris’te ‘Erik Dalı’

Akşam çekilen videoda eşofman takım giyen bir siyahi, Hint şarkısı eşliğinde oynuyor, sırtında çanta taşıyan bir genç, müziğin ritmine uygun dans edip, ona yaklaşıyor. Sokak müzisyeniyle genç arasında kısa bir diyalog oluyor. Sokak müzisyeni kendisine eşlik eden gence nereli olduğunu öğrendikten sonra müziği kesip “Türkiye?” diye bağırıyor:

Haberin Devamı

Genç “Yes” diyerek cevap verince bu kez, “İstanbul” diye haykırıyor.

Siyahi sokak müzisyeni “Wonderful” dedikten sonra müzik yayını yaptığı hoparlörden ‘Erik Dalı’ çalmaya başlıyor. Paris’te bir siyahi ile bir Türk, ‘Erik Dalı’ eşliğinde oynamaya başlıyor.

Paris’te ‘Erik Dalı’ videosu, Mavi Jeans’in blue jeanin anavatanı ABD pazarına açılmasını anlatan reklamdaki, “Şu Türkler de çok oluyor” repliğini getirdi aklıma...

Paris’te ‘Erik Dalı’

Mitinglerden canlı yayınlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kilis mitingini izlerken dikkatimi çekti. Erdoğan konuşmasında, polisten aldığı bilgi ışığında alanda 28 bin kişi olduğunu söyledi.

Kamera Erdoğan’ı dinlemeye gelenleri gösterirken herkesin cep telefonuyla çekim yaptığını gördüm. TV’den izlediğim Cumhurbaşkanının diğer mitinglerinde de benzer görüntüler vardı.

Binlerce insanın cep telefonlarıyla çekim veya canlı yayın yapmalarına rağmen, alan boşken çekilen görüntüleri sosyal medyada “Mitinge ilgi yoktu” diye paylaşıp, algı peşinde koşanlar var hâlâ...

Yalancılığı meslek edinen ahlak yoksunu ciddi bir kitle var maalesef sosyal medyada.

Paris’te ‘Erik Dalı’

Simge cennette!

Yemyeşil doğayı güneşin ışıl ışıl aydınlattığı, arazinin ortasında akan suyun şırıltısı ve çimlerde gezinen ördeklerin sesi... Videoyu izleyip doğanın güzelliği karşısında etkilenmemek imkânsız.

Simge Sağın, çimlerde dolaşıp ördekleri kovaladığı bu videoyu Instagram’da “Hayatımın en güzel günü” notuyla paylaştı.

Haberin Devamı

Şarkıcının paylaştığı bu videoyu nerede çektiğini merak edip, sordum.

Afrika ana karasına 2 bin km uzaklıkta, Hint Okyanusu’ndaki ada ülkesi Mauritius’a gidenlerin uğrak yeri La Vallée des Couleurs adlı tabiat parkıymış burası. Parkı etiketleyerek yapılan paylaşımlara baktım, turistlerin gözdesi dev bir kaplumbağa... Simge henüz onunla fotoğraf çektirip paylaşmadı.

GÜNÜN SÖZÜ

“Güç erkeğe, güzellik kadına verilir; ama her şeyi yenen güç, yalnız güzelliğe yenilir.” (Oscar Wilde)