Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Oyuncu Yıldırım Öcek, şimdiye kadar 40’a yakın dizi ve filmde rol aldı, ama hiçbiri ‘Avrupa Yakası’ gibi uzun soluklu olmadı, hiçbiri onun gibi ardında bu denli derin iz bırakmadı...
Öcek, dizide altı sezon, ‘Avrupa Yakası’ adlı bir derginin patronunu oynadı.
‘Avrupa Yakası’ bitti, Yıldırım Öcek yeni projeler peşinde şimdi... Geçenlerde Kanal 7’de ekrana gelen bir sağlık programında konuk olarak gördüm kendisini.
“Yıldırım Öcek’in ne işi var böyle bir programda” diye merak edip, izlemeye başladım.
‘Saç ekimi’ çıktı programın konusu. Yıldırım Öcek’in saç ektirmeden önceki hali ve sonrasına ait görüntüler dikkatimi çekti.
Çünkü, diğer saç ektirenlere benzemiyordu ortaya çıkan görüntü.
Saçlarındaki bu müthiş değişimi gerçekleştiren kişiyle birlikte çıktığı programdan sonra Öcek’le konuşup, konu hakkında bilgi aldım.
Türkiye’de saç ektirenlerin, bu operasyonu nerede yaptırırsa yaptırsınlar, bir bakışta fark edildiği için karar vermekte zorlandığını anlatan Öcek, şunları söyledi:
“Aşı olmaktan bile çekinen biri olduğum için bu işi çok araştırdım. Apartmandan komşum olan doktor arkadaşımın ektirdiği saçları görünce cesaretimi topladım ve soluğu o tıp merkezinde aldım. Yaptırdığım ilk saç ekiminden sonra arkadaşlarım, ‘Abi seninki çok güzel oldu’ deyince cesaretim daha da arttı, keyfim yerine geldi. İlk operasyondan bir yıl sonra bir ekim daha yaptırdım ve saçlarım bu hale geldi. O yüzden bugün hâlâ sorarım kendime, o bir yılı niye düşünmekle geçirdim diye. İki oğlum var; biri 25, diğeri 30 yaşında. Onların saçları da benim gibi erken yaşta döküldü. Onlara da aynı operasyonu yaptırdım, ailece gençleştik.”

Saç ektirdi böyle oldu



Yıldırım Öcek’in saçlarındaki muhteşem değişim!

Saç ektirdi böyle oldu
Okan’ı geçemedi, ama jüriyi büyüledi

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen ‘Best Model Of The World Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden Tuğçe Sarıkaya, yarışmada üçüncü olunca demiş ki: “Türk kızının güzellik ve zarafetini tüm dünyaya gösterdim”.
Bulgaristan’daki jüri, Sarıkaya’yı üçüncü yaptığına göre Tuğçe Sarıkaya’nın güzelliğine ve zarafetine diyecek bir sözüm yok.
Yarışmada elde ettiği dereceyle güzelliğini tescil ettiren Sarıkaya, keşke konuk olduğu ‘Disko Kralı’nda Okan Bayülgen’in yaptığı ‘dil sınavı’ndan da geçebilseydi. Hatırlarsanız çok iyi derecede Rusça, Farsça, İngilizce, Almanca bildiğini söyleyen Sarıkaya, kısa bir süre önce Bayülgen’in yaptığı ‘dil sınavı’nda tel tel dökülmüştü!


‘Orhan Abi’, hangi reklamda oynayacak?Orhan Gencebay’a dair kulağıma gelen istihbarat şöyleydi: “Orhan Gencebay, yakında bir reklam kampanyasının yıldızı olarak kamera karşısına geçecek.”
Bu bilginin doğru olup olmadığını öğrenmek için aramam gereken ilk kişi ‘Orhan Abi’ydi...
Ben de öyle yaptım..
Karşılıklı ‘hal-hatır’ faslından sonra konuyu, ufuktaki yeni projelerine getirdim.
‘Orhan Abi’, “Biliyorsun, bir süredir üstünde çalıştığımız bir kitap projesi var. Orhan Gencebay portresi olacak bu kitap. Ben anlatıyorum, iki editör arkadaş yazıyor, ama o işi de aksattık bu aralar. Çünkü 2010’da çıkarmam gereken albüm çalışması araya girdi” deyince, hemen araya girdim: “ Albüm için bu acele ne ki?”
Gencebay, “Bir reklam projesi var bu albümle bağlantılı da ondan” dedi.
Gencebay’a, “Müzik dünyasında iki insan tanırım, albüm konusunda titizlendikçe titizlenen. Biri Tarkan, diğeri de sen... ‘Şu zaman çıkaracağım’ dersiniz, ama albüm o tarihe bir türlü yetişmez, mutlaka rötar yapar” dedim.
Gencebay, şunları söyledi: “Yok bu kez öyle olmayacak. Reklam anlaşmasını imza atmak üzereyim. İmzayı attıktan kısa bir süre sonra reklamla birlikte albümü de çıkarmam lazım.” ‘Orhan Abi’yi çok zorladım, neyin reklamında oynayacağını söylemesi için ama Nuh dedi, peygamber demedi...
Orhan Gencebay bu yanıyla Süleyman Demirel’e çok benzer... Aktif siyaset yaptığı dönemlerde Demirel de öyleydi, çok şey söyler, ama aslında hiçbir şey söylemezdi...rhan Abi’ de öyle yaptı, lafı oradan aldı, oraya doladı, ama reklamında oynayacağı ürünü söylemedi.