Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sosyal medyaya girdiğine pişman olup ara verenler, hesaplarını kapatanların yanı sıra “Hiç işim olmaz” deyip uzak duran ünlüler de var.

Örneğin Şener Şen…

Sanatçının hiç hesabı yok, ama sosyal medya yüzünden başı dertten kurtulmuyor.

Adına hesap açan sahtekârların yazdıkları ve paylaştıkları Şen’e zarar verdikçe soluğu savcılıkta alıyor sanatçı.

Şener Şen, sahte hesaplarla imajına zarar verenler ve insanları dolandıranlar hakkındaki son suç duyurusundan sonra şöyle dedi:

“Benim mail adresim bile yok.”

Haberin Devamı

Şener Şen, dijital gelişmelere direnmek yerine, yoğun olarak kullanmasa dahi hep platformda hesap açsaydı bunlar gelir miydi başına?

En azından bıraktığı boşluğu dolduranlara meydanı bu denli boş bırakmaz ve sıkça savcılığa gidip, suç duyurusunda bulunmak zorunda kalmazdı. Şen, “Resmi hesaplarım bunlar, diğerlerine inanmayın” duyurusuyla bu suiistimali önlerdi.

YAZAR NAZLI ERAY’IN TAKDİR ETTİĞİ TWEET

Profilinde “Avukat, iş bitirici” yazan ve “Suit” dizisinde Gabriel Macht ’ın oynadığı avukat “Harvey Specter”dan esinlenip Twitter’da @avharveyspecter adıyla hesap açan Burak’s, şöyle bir tweet attı:

“Geçen sene kız arkadaşımla iki medeni insan gibi ayrılıp yollarımıza devam ettik. Öğrendim ki önümüzdeki hafta evleniyormuş. Ben de ofisi büyüttüm, arabayı değiştirdim, 7 ülke gezdim, 12 kilo verdim, 1 yaş daha büyüdüm ve bu sene de evlenemedim.”

Yazar Nazlı Eray’ın “Başarı sende” yorumuyla bu tweeti RT retweet ettiği günde bile maalesef medeni insanlar gibi ayrılığı beceremeyen erkekler tarafından üç kadın öldürüldü ülkemizde.

İSPANYOL DİZİSİNDEKİ ARDA TURAN SOHBETİ

Netflix’te izleyecek aksiyon filmi ve dizisi kalmayınca 2015 yapımı İspanyol dizisi “Vis a Vis”e bir bakayım dedim. “Vis a Vis”,”Wentworth”un yerli uyarlaması “Avlu” gibi kadınlar cezaevinde geçen bir dizi.

“Vis a Vis”in ilk sezonunu izlerken bir sahnede tanıdık bir isim karşıma çıktı. Erkek gardiyanlar, vardiya değişiminden sonra cezaevinde toplanıp, futbol maçı izlemeye başladı. Maç uzatmaya gidince gardiyanlardan biri, “Arda Turan’ı neden oynatmıyorlar?” dedi.

Haberin Devamı

Diğer gardiyan, “Kim dedin?” diye sorunca “Arda Turan” dedi.

Üçüncü gardiyan ise Arda Turan’lı muhabbeti, “Evet, bence de… Sakatlığı geçti diye biliyorum. Geçen hafta son 20 dakika oynadı” diyerek tamamladı.

Netflix, popüler dizilerinin sezon tanıtım filmlerinde yayınlanacağı ülkenin yıldızlarını oynatan bir şirket. O nedenle Netflix’in Türkiye pazarı için Türkçe dublajda böyle bir güzellik mi yaptı diye “Vis a Vis”in o bölümünü orijinal dilinde izledim. İspanyol senaristlerin La Liga’da onca yıldız varken Arda Turan’ı uzatmalara giden bir maçta sonucu değiştirecek futbolcu olarak görüp, senaryoya dâhil ettiklerini anladım.

GÜNÜN SÖZÜ

“Özü sözü doğru olanların ortak yönü de budur; karşısındaki kişinin de içten konuştuğunu sanırlar.” (Khaled Hosseini)