Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yavuz Bingöl’den, kendisi için “Ne yapıyor bilmem, tanımam. Nasıl virtüöz oluyor? Bütün virtüözleri tanırım. Öyle birini duymadım. Yavuz’u Yavuz yapan ne sanatı, ne de şusu busu. ‘Solcuyum’ diye ortaya çıktı. Sol kesim de ‘solcuymuş’ diye arkasına takıldı. Ben mi takıldım? Sonra karşılarına böyle çıktı” diyen Arif Sağ’a yanıt var.
Telefonla beni arayan Bingöl, Arif Sağ’ın Cengiz Semercioğlu’na verdiği röportajda kendisi hakkında söylediklerini okuyup, okumadığımı sordu. Okudum deyince, aracılığımla Arif Sağ’a yanıt vermek istediğini söyledi. İşte Bingöl’ün Arif Sağ’a verdiği yanıt:

Haberin Devamı

“Ben hiçbir zaman virtüözlük, büyük sanatçılık vs. iddiasında bulunmadım.Hamdolsun bize, ‘Sakın ha ben oldum demeyin’ düsturu öğretildi. Biz bu ilkeyle büyüdük. Ne ustalara saygısızlık ederiz, ne de halkı küçümseriz. Sanatımızı icra ederiz. Takdir halka aittir. Bu milletin gönlünde bir yer edinebilirsek bu bizim için en büyük mutluluktur ve payedir. Başkalarının takdirine ihtiyacımız da yoktur.Öte yandan bir sanatçının hayran kitlesine ‘güruh’ demek aşağılayıcı bir tavırdır ve kem söz sahibini bağlar. Halkçılık, solculuk, Alevilik iddiasıyla ortaya çıkıp halkı küçümsemek, onların değerlerini hafife almak; tipik elitçi ve üsttenci bir bakış açısı. Bizim inandığımız Anadolu irfanına ve adabına sığmaz, yakışmaz. Ben onun gibi bağlama çalamam, ama ondan daha iyi bir insanım. Hem bana, hem Orhan Abi’ye (Gencebay) söyledikleriyle yılların birikimini tüketmiştir. Çok üzücü.”

KAVGAYI BIRAKIN TELİF İÇİN SAVAŞIN

1952’de yürürlüğe giren, ihtiyaçları karşılamak için 1983, 1995, 2001, 2004, 2007 ve 2008 yıllarında değişiklik yapılan 5846 Sayılı Telif Yasası’yla kazanılan hakların takibini yapmak ve toplanan paraları eser sahiplerine dağıtmak amacıyla birçok meslek birliği kuruldu. Söz yazarı, besteci, yorumcu ve yapımcıların üye olduğu MESAM, MSG, MÜYAP ve MÜYORBİR gibi meslek birliklerinin tek işi, telif toplayıp hak sahiplerine dağıtmakken, gelinen nokta üzücü. Birlik için kurulan örgütler, sanatçıların birbirini suçladığı bir arenaya dönüştü. Kurulduğundan beri kavganın bitmediği 9 bin üyeli MESAM’da bu kez de Orhan Gencebay’la Arif Sağ, birbirine girdi.

Haberin Devamı

YAVUZ BİNGÖL’DEN ARİF SAĞ’A SERT YANIT
Gencebay, “Gruplaşma yüzünden iç denetim yapılmıyor, hak gaspı var, hukuk skandalları yaşanıyor” diyerek MESAM Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa eder de, yeni başkan Arif Sağ, karşılık vermez mi? Sağ, Gencebay’ı yalan konuşmakla ve sahtekarlıkla suçladı hem de… Yolsuzluk nedeniyle MÜYORBİR Başkanlığı’ndan ihraç edilen Ahmet Koç, dört yıllık yargılamanın sonunda beraat edince, kendisine bu kumpası kuranlara seslendi: “Fragman bitti, asıl film şimdi başlıyor.”Görünen o ki, müziğin meslek birliklerini yönetenler arasındaki bu kişisel hesaplaşma ve kısır çekişme bitecek gibi değil…

‘SURVIVOR KRALİÇESİ’ BİR YILDA ÇOK DEĞİŞTİ

Cumartesi akşamı TV8’de başlayacak ‘2018 Survivor All Star’a katılan ünlülerin tanıtımını izlerken Nagihan Karadere’deki değişim şaşırttı beni. Çünkü Karadere, bir yılda bambaşka biri oldu.

Belli ki dudak ve göğüs estetikleriyle yetinmeyip, yüzüne başka operasyonlar da yaptırmış… Kanal D’de ‘Sosyetik Ev Kadınları’ adlı yeni bir program başladı. Şimdiden kendini ‘Survivor Kraliçesi’ ilan eden Karadere, yeni haliyle, estetikli güzellerin yarıştığı ‘Sosyetik Ev Kadınları’ndan biri gibi geldi bana…

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Bu dünya, yaptıklarımızın yankılanıp yine bize döneceği bir dağdır. (Hz. Mevlana)