Ali Nail Kubalı

Ali Nail Kubalı

ankubali@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

DEĞERLİ okurlarım, kısa bir tatil yapıyorum. Bu dönemde yazı yazmayacaktım. Ama Bülent Tanla öyle bir açıklama yaptı ki bu kısa yazıyı yazmaya karar verdim. Tanla’nın internette okuduğum açıklamasına göre Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen sayısının 4 yılda 10 milyon artark 52 milyon kişiyi aştığını açıklamış! Bu seçmen nüfusunun dört yılda yüzde 23,4 artması demektir! Nüfusumuz yılda yüzde 1,7 civarında artarken seçmen sayısında böylesine bir artışın söz konusu olamayacağını bilmek için okul bitirmiş olmaya gerek yok!
Öyleyse ne olmuş olabilir? Ne olmuş olabileceğini anlamak için önce böyle bir artışın ne işe yarayacağını anlamak gerekir! İlk akla gelen bu, 52 milyon olduğu söylenen seçmen sayısının seçim barajını gerçekte yüzde 10’un üzerine çıkaracağıdır. Bir an için gerçek seçmen sayısının 44 milyona çıkmış olduğunu düşünelim. 52 milyonun yüzde 10’u olan 5,2 milyon, 44 milyonun yüzde 12,3’üdür! Değer bir deyişle yüzde 10 barajı geçmeğe çalışan bir partinin barajını yüzde 12,3’e çıkartırken, 1 milyona yakın da daha fazla oy almasını gerektirecektir!
Böyle bir fark MHP için yok olma anlamına gelebilir. Bu yok olma ise seçimden birinci çıkacak partiye Anayasayı tek başına değiştirmeye yetecek milletvekili sayısı verecektir!
Bu türden planlar, eğer gerçekten yapılıyorsa, yapanlara geri tepme riskini de taşır! Türkiye’de seçimlerden birinci çıkacağından emin nice partinin seçim kaybettiği, sıra düştüğü görülmüştür. Eğer bu şeytani plan ve operasyonu birileri bir partiye destek olmak amacı ile yapıyorlarsa, bu yapılanın yapanları komik duruma düşürecek müthiş ironik bir hata ve kara leke olarak demokrasi tarihimize geçebileceğini de hesaplamaları gerekir. Yakalanmaları halinde ise Türk Ceza Kanunu’nun meşhur 146’ncı maddesinden yargılanacaklarını da hesap etmelidirler.
Eğer bu gerçekten de bir komplo ise demokrasi tecrübemiz içinde böylesine ince hesaplanmış şeytani bir komplo yaşanmamıştır. Bu açıklanan şişirilmiş seçmen sayısı ile seçimlere gidilmesi seçim sonuçlarının, hatta demokratik sürecin bütününün, güvenilirliğini zedeleyecektir.
Bir komplo ile ile değil, YSK’nın bizzat kendisi tarafından düzeltilecek bir sayım hatası ile karşı karşıya olduğumuzu yürekten diliyorum, değerli okurlarım...