Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıllık faaliyetlerini değerlendirdiği basın toplantısını düzenledi. Hatırladığım kadarıyla Turgut Özal‘ın başbakanlığı döneminde başlamıştı. Rahmetli, elinde kalemiyle ekrana çıkar, kendi çalar, kendi oynardı. Adı da ‘icraatın içinden’di.
29 MART 2009-29 MART 2010 Belediye icratları:
Açılış;
-Her biri 1 milyon TL’ye mal olan 10 adet çok amaçlı salon (Bağarası, Ulukent, Görece, Ulucak, Ayrancılar, Çaybaşı, Yeni Foça, Ören, Yelki ve Asarlık) daha hizmete açıldı. Toplam salon sayısı 21’e yükseldi.
-215 amatör spor kulübü ile 250 okula spor malzemesi yardımı yapıldı.
-Kent merkezindeki 57 parka, 11’er parçalık kondisyon seti konuldu.
-Spora erişimi kısıtlı 80 çocuğa, Kültürpark Tenis Kulüp işbirliğiyle tenis eğitimi verildi.
Açılıştaki bu dört icraat güzel ama zaten yapılmak zorunda olunan işler, yani görev. Alkışlanacak bir durum yok. Yapılmasaydı sorundu.
Devamı;
-Celal Atik Yüzme Havuzu’nun baştan aşağı yenilenmesi için başlatılan çalışmalar tamamlanacak.
-Voleybol Avrupa Erkekler Şampiyonası, Uluslararası Cihat Şener Judo Turnuvası, Uluslararası Hentbol Fuar Kupası gibi önemli spor organizasyonlarına destek sağlandı. Basketbol Dünya Şampiyonası ile Gençler Avrupa Karate Şampiyonası’na da gereken destekler verilecek.
-Futbol Federasyonu ile işbirliğine gidilerek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için İzmir’e dünya standartlarında modern bir stadyum kazandırılması konusunda harekete geçildi. Yeni stadın, Örnekköy’de belirlenen 160 bin metrekarelik bir alanda inşa edilmesi planlanıyor.
-Büyükşehir Belediyesi sporcuları, bir yıl içinde ulusal ve uluslararası müsabakalarda tam 372 madalya kazandı. Milli Takımlara 126 sporcu ve 8 antrenör gönderildi.
Bu ikinci dörtlük, yapılacak, edilecek, planlanıyor şeklinde... Cek, cak, cık.... Hele dördüncüsüne çok takıldım. Bu uluslararası madalya sayısı içinde kapı önüne koyulan, Ankara kulüplerinin kaptığı milli tekvandocular ve madalyaları da var mı?
Kapanışı ben yapayım...
Seçim öncesi atkılarını takmak adına peşinden koşulan İzmir’in profesyonel futbol kulüpleri için herkesi bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.