Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçen hafta İzmir’i rehin alan sağanak yağışla birlikte takımlarımızın hem iklimsel hem de taşan sorunlar dolayısıyla yaşadığı baskınları yazmış, ‘Sağanak yağış devam edecek’ demiştim.
İzmir’de havaya bakanlar, ‘Yağış durdu’ diyebilir. Evet iklimsel tehlike durdu. Ancak kronikleşmiş ekonomik sorunlarla yaşayan ve iyi idare edilemeyen kulüplerimizden bazılarında yaşanan baskınlar ve yarattığı tahribat devam ediyor.
Geçen hafta Altay taraftarının sağanak gibi yağan isyanıyla giden teknik direktör Fuat Yaman’ın ardından göreve gelen Zafer Bilgetay, Mersin’den bir puanla döndü.
Asıl sorunlara çözüm bulamayan Altay’da, sel suyuna geçici set olsun diye boynuna atlanan Zafer Hoca da fazla dayanamayacak gibi görünüyor.
Altay galibiyetiyle ‘ilk baskından kurtuldu ama’ dediğim Karşıyaka, Gaziantep BŞB. maçı sonrası sırılsıklam oldu. Karşıyaka taraftarı mağlubiyetin ardından ‘rezalet’ diyerek, takımı protesto etti. Şampiyonluk parolasıyla çıkılan yolda. Açık deliklerden sızan su, tehlikeli baskının ilk habercisi. İyi idare edilemeyen ve sorunları örtbas edilmeye çalışılan yeşil-kırmızılılarda tek set olarak duran Onursal Başkan Selçuk Yaşar‘ın yerinden kıpırdamasına, dolayısıyla Karşıyaka’nın da seller altında kalmasına ramak var.
Yükselme Grubu’nda iki maçta bir puan alabilen Göztepe, üçüncü maçında Telekom‘a güneşli havada mağlup oldu. Bu haftaki Urfa karşılaşması dönüm noktası. Kredisini çabuk tüketen sarı-kırmızılıların yaşadığı Göztepe semti deniz seviyesinde olduğundan su baskını çabuk ve sağlam oluyor.
* * *
Türk edebiyatının usta ismi Orhan Veli Kanık, çok bilinen şiirinde;
Beni bu güzel havalar mahvetti,
Böyle havada istifa ettim
Evkaftaki memuriyetimden.
Tütüne böyle havada alıştım,
Böyle havada aşık oldum;
Eve ekmekle tuz götürmeyi
Böyle havalarda unuttum; yazma hastalığım
Hep böyle havalarda nüksetti;
Beni bu güzel havalar mahvetti...
Demişti.
Bizi de bu kötü havalar mahvediyor.