Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Göztepe-Tepecikspor maçı, bugüne kadar izlediğim karşılaşmaların en anlamlısı... Anlamı, maçta değil, öncesinde yaşananlarda...
Her şey iki yıl önce bir sabah, kalp kaslarının gevşediği ve bunun genetik bir rahatsızlık olduğunu öğrenen gazeteci ağabeyim Çağatay Çağlar‘ın yaşam hikayesiyle başlıyor. Haberi aldığında 38 yaşındaydı. Eşi Hülya Çağlar ile güzel yavruları Berke ve Lara‘yla birlikte umut dolu yaşamını sürüyordu Çağatay Çağlar. Buradaki sihirli kelime ‘umut’ kayboldu sanmayın Çağlar Ailesi için. Yalnızca, umutların ilk sırasına, yeni bir organ, yeni bir kalp yerleşti.
Zorlu başlangıç günlerinde biz gazeteci dostları, Çağatay için kalp beklerken, o birkaç ay sonra hastaneden çıktı ve sabahın köründe kapıma dayanıp ‘Kalk gidiyoruz’ dedi. Yüzde 18’le çarpan, aslında çarpmayan, titreyen kalbiyle anlatmaya başladı: ‘Seninle birlikte spor programı yapacağız.’ İşlerini hafifletmesi gereken Çağatay, tersine yükünü ağırlaştırmaya çalışıyordu. “İntihar etmek istiyorsan git köprüden atla. Bu işi yalnız yap. Kendine suç ortağı arama, ben yatıcam” dedim. Sonuç: Pazar akşamları Ege TV’de Stüdyo 90’la spor programına başladık tabii...
Ve gördüm ki yaşama daha umut dolu ve bizden çok ama çok daha sıkı bağlanmış bir Çağatay vardı karşımda. Önceki hafta da yeni yayın döneminde, adını Fanatik Futbol yaptığımız spor programımızdan farklı bir fikirle çıktık. Organ bağışını yaygınlaştırmak için spor alanlarında toplanan insanlara bire bir ulaşmaya, organ bağışına destek olmaları için bilgilendirmeye karar verdik. Bir davet verseniz bir araya toplayamayacağınız insanı, kat ve katıyla tribünler buluşturuyordu zaten. Tek yapmamız gereken her zaman gittiğimiz statlara, elimizde organ bağışı bilgilendirme notu ve bağışlamak isteyenlerin doldurabileceği kartlarla gitmekti, yaptık.
İlk olarak Göztepe-Tepecik maçıyla başladık, devam da edeceğiz. Destek olan Ege Üniversitesi Organ Bağışı Gönüllüleri Topluluğu’na, Op. Dr. Ata Bozoklar, Göztepe taraftarlarına, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne, Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi’ne, gazeteci dostlarımıza, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener’e, TFF üyesi Fatih Tanfer’e, GSİM?Sabri Sadıklar’a ve bundan sonra destek olacak tüm sporseverlere şimdiden teşekkür ederiz.

UNUTMAYIN...
Bugün Çağatay’a, ama bir sabah kalktığımızda hepimize lazım olabilecek herhangi bir organa ihtiyaç duyabiliriz. Umut, insanoğlunu ayakta tutan tek şey. Her şeyi yitirebilirsiniz ancak umutlarınızı yitirdiğiniz an bitmişsiniz demektir. Ülkemizde 55 bin insanımız organ nakli için umutla bekliyor.
Haydi sizde organlarınızı bağışlayın, hediyeniz yeni hayatlar olsun.