Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ülkemde yaşamı son bulanların ölüm nedenlerine bir bakın. Genelde trafik kazaları, doğal afetler, soba ve gaz zehirlenmeleri, iş kazalarıdır. Yatağında huzur içinde can verenimize az rastlanır ve şanslı sayılır. Çok şükür şu aralar İzmir’i rehin alan sağanak yağışlarla gelen su baskını, statlarımızda can kaybına neden olmadı. Ancak pazar günü, ertelenmesi istenen ve TFF yetkilileri (temsilci, hakem) tarafından ısrarla oynatılan Göztepe maçıyla ilk su baskınını yedik.
Hakkını verelim, sel haberini ilk ve esprili olarak veren Göztepe Teknik Direktörü Erol Azgın oldu. Azgın, “Yedek kulübesine giremedik. Oyuncumuz Recep, kayıp neredeyse su dolu kulübeye düşüyordu. Arkadaşlarına, aman tutun, boğulmasın dedim. Halimize gülelim mi, ağlayalım mı bilemiyorum” dedi.
Ardından Futbol Federasyonu Ege Bölge Temsilcisi Hamdi Kutval, “Endişeye gerek yok. Yağmurda maç ertelenmez” dedi. Sayın Kutval, su az gelmişti, biraz da içimize serperek bizi rahatlattı. Bu ilk su baskını; sakatlanan yada boğulan futbolcu, zatüre olan taraftar, maç günüyle ilgili önceden önlem almayan Göztepe yönetiminden bir yetkili ya da verdiği demeçle şaşırtan Hamdi Kutval’ın istifasını getirmeden ucuz atlatıldı.

Fuat Yaman’ı götürdü
Ancak pazartesi akşamı dev derbi böyle olmadı. İkinci baskın Altay-Karşıyaka karşılaşmasında kaybeden taraf Altay’ın teknik direktörü Fuat Yaman‘ı götürdü. Götürende Atatürk Stad’ındaki su değil, taraftardı. 2-0’lık Karşıyaka yenilgisinden sonra taraftarların protestosuna çok üzülen tecrübeli teknik patron, istifa kararını açıklayarak selle beraber gözden kayboldu. Geride apartmanın çatısında olduğu için baskından kurtulan Başkan Niyazi Konuşmaz‘ı bırakarak. Çünkü, “Karşıyakalı Niyazi istifa et” diyerek, Altay Başkanı Niyazi Konuşmaz’ın istifasını isteyen taraftarlar, suyun içinde sürükleniyolardı ve seslerini duyuramadılar. Ancak aralarından köpürüp taşanlar hızını alamayıp Atatürk Stadı’nın ardından Altay’ın Gaziemir tesislerini bastı. Allah’tan orada önlemler önceden alınıp iş kaderciliğe bırakılmamıştı. Can ve mal kaybı olmadı.

Karşıyaka kurtuldu
Sağanak yağmurun etkilemek üzere olduğu içten içe kaynayan diğer yakayı unutmayalım.
Sahada çalışan Altaylı itfaiye erleri, Karşıyaka yönetimi, futbolcusu ve teknik ekibini hasar almadan kurtardı. Bu seferki sağnak yağış, İzmir genelinde çok şükür büyük hasara neden olmadı.
Olmadı, ama önlemlerinizi alın. Ucuz atlattık sanmayın, Önüne katıp götürdükleri var. Daha da olacak gibi görünüyor.