Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bilgisayarın başına oturdum, bugün için neyi yazayım derken, zihnimde yanan amperi düşük ampul, bir konuya bağlı kalma diye yandı. Sezon başından beri biriken o kadar çok soru var ki, biran evvel yazıp kurtulmak istiyorum.
Son günlerde üç İzmir takımı, Altay, Karşıyaka ve Göztepe’nin içine giren ‘Şişir’ virüsüyle başlayayım. Şişir virüsü, geriden topu havalandır, rakip ceza sahasına düşür, forvete denk gelir oda gole çevirebilirse, çevirsin diye tanımlanabilir. Bu virüs yeni. Domuz gribi virüsü gibi, Güney Amerika’dan falanda ithal değil, tamamen yerli. Hızla yayılıp önce teknik adamları, ardından yönetimleri ve takımları yok edebilir aman dikkat! Altay demişken. Hani şu Altay yönetiminin Alsancak Stadı içindeki Gençlik Spor İl Müdürlüğü binasının zemin katında hizmete açtığı lisanslı ürünlerinin satıldığı mağazadan bahsediyorum. Onlar ‘Mağaza’ diyor ama aslında ‘Baraka’ deseler daha doğru olur. Büyük Altay Kulübü’nün ismine yakışmayan, 15 metrekare yerde, yamuk, yumuk, tozlu raflarda tuttuğu siyah beyaz formaları, 2 metrekarelik camın ardından taraftarlarına satması biraz ayıp olmuyor mu? Alsancak Stadı’nın ismi geçmişken ne olacak bu sahanın zemini? Altay Kulübü’nün kiracısı olduğu Alsancak Stadı daha kaç futbolcuyu sakatlayacak da ondan sonra çözüm bulunacak, bilen var mı? Ya şu sahayı basan arıları kim kovacak?
Karşıyaka’da yapılacak yeni stadımızın durumu hangi aşamada?
Denizlispor başkanı Ali İpek, kurduğu takımdan önce Teknik Direktör Erhan Altın’ı başarısızlığın tek nedeni diyerek gönderdi. Ardından bu hafta Manisa beraberliği sonrası, maraton tribünündeki bir grup taraftardan ‘takımı demotive ediyor’ diye şikayet ediyor. Sayın başkan anladık bu Denizli’de çok suçlu var da, iğneyi ne zaman kendine batıracaksın?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin amatör branşlarda başarılı olan ve bizi gururlandıran 750 TL aylık ücretli Dünya Şampiyonu olan gençlerimiz aynı maaşa talim ediyor. Acaba bu durumun düzelmesi için çocukların gelecek elli yıl içinde olurda düzenlenirse ‘Galaksi’ kupasında şampiyon olmasımı bekleniyor?
Türkiye Futbol Federasyonu, sahaya çıkan profesyonel oyuncular ve teknik adamların sigortalı olması şartını arıyor. Peki ya kulüplerin altyapılarında çalışan sahaya çıkmayan hocaların, kulüp çalışanlarının durumu ne olacak? İçlerinde sigortasız çalıştırılanları yok mu?
Altyapıda ya da spor okullarında ki geleceğimiz çocukların idman yaptığı alanlarda, amatör kümedeki maçlarda, idmanlarda, doktor var mı?
Bunları merak eden mali müfettiş, federasyon yetkilisi, taraftar, gazeteci, hepsini geçtim. İnsan var mı, insan?
Şişir virüsüyle başladım, bende çok şişmişim. Köşedeki yerim kadarını yazıp biraz olsun rahatladım. Gazeteci olarak biriktirdiğim bazı soruların yanıtını bulup, sizleri haberdar etmesi gereken benim elbette. Ancak sizde artık katılımcı olun.
Beni şişirmeyin.