Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kurulduğu günden bugüne en genç, dinamik, çalışkan, iyi eğitimli, futbolun içinden gelmiş, dürüst bir başkanla idare ediliyor. Başkan Mahmut Özgener için yazılıp söylenenler bunlar. Ben de farklı düşünmüyorum. Hatta fazlası var. Fakat İzmirli ve bizim ‘Mahmut Abi’miz oluşu, zaten her insanda olması gereken ve ayrıcalık olarak görülmeyen özellikleri taşımasından, kendisinin de duruma bu açıdan bakan biri olduğunu bildiğimden, uzun uzadıya onu anlatmak anlamsız. Ben başında bulunduğu federasyonu daha ileriye taşımak için verdiği yoğun mücadeleye saygı duyarak, eksik kalan ve bir an önce tamamlanmasını beklediğim konuyu kestirmeden yazıp geçeceğim.
Bu hafta sonu, bulundukları liglerde hedefe koşan İzmir’in iki takımı Altay ve Göztepe, en kritik maçlarını, TFF’nin kestiği ya da bir başka deyişle aldıkları ceza nedeniyle ‘SEYİRCİSİZ’ oynadı. Cumartesi günü Göztepe, Urfa’yı; pazar günü Altay, Rize’yi konuk etti Alsancak Stadı’nda. Yalnız futbolun en önemli aktörü SEYİRCİ yoktu sahnede. İki kulüp, bu cezaya gelinceye kadar hatırı sayılır para cezaları ödedi. Sonra bu hafta sıra seyircisiz oynayacaksınız cezasına geldi. Yani son istasyona vardılar.
‘Suç ve Ceza’, Dostoyevski‘nin en güzel eserlerinden biridir. Romandaki ana düşünce, ‘başkalarına yapılan haksızlıkların cezası mutlaka çekilir’ esasına dayanır. Buraya kadar her şey tamam.
Asıl sorun şu: Suçlular kim?
Suçu işleyen hangi taraftarlar? Toplu halde yaptılarsa kaç kişiler? Kaç kişi olunca toplu halde oluyor?
Ya işin diğer tarafındakiler... Takımlarını görmekten mahrum bırakılan Urfalılar ve Rizeliler... Onlar suçlu da değil? Niye maçları izlemekten yoksun bırakıldı? “UEFA, suçun karşılığı cezayı belirliyor. Bizde de aynı” deniliyor.
O zaman da lütfen avrupada olduğu gibi önce suçlular tespit edilsin.
Statlara kameralar konulsun.
Oturulan koltuklar düzgün ve numaralı olsun. Bilet sahibinin adı belli olsun. Suç oluşursa, suçlu da kabak gibi ortaya çıksın.
“Suçluları bulamıyoruz, köyü tümden ateşe veriyoruz” olayı son bulsun.
Hadi Mahmut Abi, bunu da, bir an önce yaparsan sen yaparsın...