Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mayıs itibariyle Bodrum fısıltıları da başladı. Görünen o ki turizm sektöründe yaşananlar henüz Bodrum’u etkilemedi. Yabancı markaların yerli turistten beklentisi hâlâ yüksek. Yıllardır heyecanla beklenen uluslararası markalar bu yaz itibariyle Bodrum’da şubelerini açıyor. İşte bu yazın en çok konuşulacakları...

- Nikki Beach (Torba): Açılışı yılan hikayesine döndü; Miami, St. Tropez, St. Barths, Ibiza, Marakeş, Koh Samui, Bali, Monte Carlo, Mayorka, Marbella, Porto Heli gibi tatil bölgelerinin popüler mekanı Nikki Beach, bu yaz Dubai’den sonra Bodrum Torba’ya geliyor. Gelecek yıl Courchevel’de de bir şube açmayı planlayan Nikki Beach, Torba’da 72 oda, SPA, villalar ve iki restoranıyla hem otel hem de beach club olarak hizmet verecek. Yalıkavak’ın yükselişi son hızla devam ederken Torba yeni cazibe merkezi olabilecek mi göreceğiz. 6 Mayıs Cuma akşamı Nikki Beach Türkiye’ye gelişini Ortaköy Esma Sultan Yalısı’nda bir partiyle kutluyor. Bodrum’daki açılış ise haziranda.

Haberin Devamı

Bodrum’dan fısıltılar

Yemekleri çok beğeniliyor

- Interni (Tilkicik): Mikonos’un havalı restoranı Yalıkavak Tilkicik Koyu’na, geçen yaz 29’un olduğu yere, Epique Island’a komşu geliyor. Geçen yaz Lucca’nın Mikonos’taki partisine de ev sahipliği yapan Interni’nin Türkiye’den çok müdavimi var. Yemekleri çok beğeniliyor. Bakalım işin içine bir de plaj girince Interni aynı popülariteyi Bodrum’da da yakalayabilecek mi?

- Blue Marlin (Cennet Koyu): Cennet Koyu’ndaki Mandarin Oriental’ın yanıbaşında yer alan Juju Beach’in yerine, geçen yaz Mikonos’un Türkiye’de olduğunuz hissini veren beach club’ı Nammos’un geleceği söyleniyordu, son dakikada planlar değişti. Bu yaz ise burada Ibiza’nın en popüler mekanı Blue Marlin’in açılacağı söyleniyor. Tabii yine son anda değişiklik olabilir.

- Zuma (Yalıkavak): Yalıkavak Palmarina’daki Japon restoranı Nobu’nun fahiş fiyatlarından herkes şikayetçiydi. Bu yaz Nobu gidiyor, yerine Doğuş Grubu’nun Japon zinciri Zuma geliyor. Zuma, Ortaköy’den İstinye Park’a taşındığından beri ilk günlerdeki havasını yakalamış durumda. Bu gidişle Bodrum’da da bu rüzgar devam edebilir.

Haberin Devamı

- Canyon Ranch (Kaplankaya): Arizona’daki sağlıklı yaşam çiftliği Canyon Ranch, ABD dışındaki ilk şubesini 1 Temmuz itibariyle Bodrum’da, Kaplankaya’da açıyor. Kurucusu Mel Zuckerman’ın felsefesi, daha genç kalarak daha uzun yaşamanın sırlarını öğrenmeyi esas alıyor. İyi uyku, bol hareket ve sağlıklı beslenmeye önem veriyor. Canyon Ranch’te Çin tıbbından ayurvedaya, yaşlanma karşıtı son yeniliklerden ışınla medikal tedavilere bir sağlıklı yaşam kampından daha fazlası var.

Her açıdan bu kadar zorlu bir turizm sezonunda Bodrum’da Mikonos, St. Tropez, Ibiza ve ABD’den transferlerin aynı anda açılması şaşırtıcı. Tabii Mikonos’un geçen yaz açılan ve en popüler plajı olan Scorpios’un bile, müşterilerinin çoğu Türkiye’den olduğu için, Türkiye’de işletmeci transferi arayışına girdiği düşünülürse belki de çok da şaşırmamak lazım. Umalım, yeni gelen uluslararası markaları bu kez yaşatabilelim, daha önce birçok iyi markayı harcadığımız gibi harcamayalım.

Haberin Devamı

Bodrum’dan fısıltılar
Şehirden sevindirici gelişmeler

- Basta! (Kadıköy): Galatasaray’daki Nicole’ün eski şefi Kaan Sakarya, şef Derin Arıbaş ile Kadıköy Caferağa’da Basta! adında bir dürümcü açtı. Menüde kuşkonmazlı dürüm bile var. Dürümlerden salataya her şey 20 liranın altında.

- Petra (Topağacı): Petra Roasting Co., Gayrettepe’deki zor lokasyonuna rağmen, kahve konusundaki iddiasıyla kısa sürede adını duyurdu ve kendini kanıtladı. İşte o yüzden bu hafta sonu itibariyle Topağacı’nda Orhan Ersek Sokak’ta açılan şubesi Nişantaşı ahalisini sevindirdi.