Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

1- Yeni mekanları keşfe çıkın. Bir yandan canlı müzik mekanları son hızla açılıyor, bir yandan modern meyhaneler devri başlıyor. Keşfedilecek canlı müzik mekanları People, Carbon, modern meyhaneler Rana, İKSV’nin üst katında açılacak yeni mekan… Ayrıca İzzet Çapa’nın yeni açtığı Cahide Müzikhol ve Müşkülpesent’i de en yakın zamanda görmekte fayda var.

Bu kış yapmanız gereken 15 şey

2- Yoksa hâlâ Sakıp Sabancı Müzesi’nde Ai Weiwei sergisini gezip sergi sonrası müzedeChanga’dan boşalan yerde yeni açılan Mutfak Sanatları Akademisi’nin (MSA) yeni restoranını denemediniz mi? Restoranda uzun bir yemeğe vaktiniz yoksa da büfesinde sağlıklı seçenekleri deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

3- “Kürk Mantolu Madonna”nın yükselişi devam ediyor. Yıllar sonra roman sadece Türkiye’de değil, çevirileriyle dünyada da çok satanlar arasında. “Kürk Mantolu Madonna”yı tiyatroda izleyin.

4- Karaköy’de galerilerin güç birliği yaptığı Juma Art’ı keşfetmekte fayda var. Pi Artworks, Galeri Nev İstanbul, artSümer ve Mixer’in sergilerini gezebilmek için...

İstiklal’e üzülmeyin, keyfini çıkarın

5-12 Kasım’a kadar şansınız var diye ertelemeyin, İstanbul Bienali’ni mutlaka gezin. Farklı semtlere farklı günler ayırın. Ömer Koç koleksiyonundan bir seçkinin sergilendiği Abdülmecid Köşkü’nü de atlamayın.

6- Dünyanın en iyi 51. restoranı seçilen Mikla’nın şefi Mehmet Gürs’ün danışmanlığını üstlendiği Mürver’de manzaraya nazır bir yemek yiyin. Mürver, Karaköy’de Novotel’in terasında.

7- Yeme-içmeye meraklıysanız gastronomi konferansı Yedi’yi kaçırmayın! Birbirinden ilginç konuşmacıları 21 Ekim’de izlemek mümkün. Biletler satışa çıktı.

8- İstiklal Caddesi’nin haline üzülmeyi bir kenara bırakın, Yapı Kredi Kültür Sanat’ın İstiklal Caddesi’ne geri dönüşünü kutlayın, oradan çıkışta Kumbaracı Yokuşu’nda Yeni Lokanta’da şef Civan Er’in yemekleriyle İstiklal’in eski güzel günlerini hatırlayın.

9- Bir başka kutlanacak kültürel değerlere sahip çıkma projesi ise Pandeli’nin dönüşü. Yücel Özalp ve Menderes Utku, Pandeli’yi yeniden açmaya hazırlanıyor. Bir İstanbul klasiğinin dönüşü kutlanmayı hak ediyor.

Haberin Devamı

10- Herkesin sağlıklı yaşam takıntısı var artık. Belki de o yüzden en çok aranan şehirde farklı spor seçenekleri. İstinye’de Move’n Groove’da farklı derslerle, kendinizi Hollywood eğitmenleri Tracey Anderson ya da Body by Simone’un okulundaymış gibi hissetmek mümkün.

11- Hayat çok hızlı, biraz yavaşlamaya çalışın. İster yoga ile, ister detoks programlarıyla. Seyahat fırsatı yoksa eve gelen detokslardan birine başlayın, Lifeco, Gül Kaynak, Şeyda Coşkun, Juico, Brosslife…

12- Kışa doğru Bodrum-Çeşme’nin yerini Kapadokya alıyor. Bir hafta sonunu Kapadokya’ya ayırın. Balonla gezmekten Avanos’ta alışverişe, Argos’ta günbatımından Ziggy’de yemeğe dolu dolu birkaç gün geçirmek mümkün.

13- Yerli markaların popüler isimlerle işbirliklerini keşfedin. Derin Mermerci’nin Network, Arzu Sabancı’nın Koton, Yasemin Özilhan’ın İpekyol koleksiyonlarına göz atmakta fayda var.

14- Yılın en heyecan verici marka işbirliği ise H&M’den geliyor. Türk asıllı tasarımcı Erdem’in çiçek desenleri H&M ile daha uygun fiyatlara satışa çıkıyor. Büyük gün 2 Kasım. İstanbul’daki mağazalarda VIP satış gününde nasıl bir izdiham olacağını düşünmek bile istemiyorum.

Haberin Devamı

15- Festivaller devam ediyor. Kahve Festivali’nden sonra şimdi de sırada İstanbul Kokteyl Festivali var. 21-22 Ekim tarihlerinde Maçka Küçükçiftlik Park’ta. Daha sonra ise 11-18 Kasım’da BKM’nin düzenlediği İstanbul Komedi Festivali olacak. Takip etmekte fayda var.