Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Köşebaşı’nın sahibi Ali Akkaş’ın oğulları Volkan ve Okan Akkaş’ın kurduğu Ali Ocakbaşı Amsterdam ve Viyana’dan sonra Londra’da da bir şube açtı. Şimdi sırada Köşebaşı Londra var.

Ali Ocakbaşı, Köşebaşı’nın sahibi Ali Akkaş’ın oğulları Volkan ile Okan’ın kurduğu, klasik kebapçılardan daha genç, modern bir ocakbaşı. Özelliği, bütün kebap ve mezeler sipariş verildikten sonra sıfırdan hazırlanıyor. Karaköy’deki yeri de Gümüşsuyu’ndaki yeri de yemek ve tatlılarıyla olduğu kadar manzarasıyla da dikkat çekiyor. Bağdat Caddesi’nde de Snob Street Food adlı dürüm ve burgerci açtılar.

Haberin Devamı

İkinci kuşak ocakbaşı kültürünü Avrupa’ya yayıyor
Ali Ocakbaşı’nın en önemli artısı ise yurtdışına açılmaları, ortakları Kıvılcım-Levent Kocabıyık’ın da desteğiyle. Önce Amsterdam ve Viyana’da birer şube açtılar. Başta zorlanmışlar Viyana Belediyesi’nden izin almak konusunda. Restoranın ortasında yanan ateşi, ocakbaşı mantığını anlatmak kolay olmamış ama sonra sonuçtan çok memnun kalmışlar. Hedefleri belli: “Birçok Avrupa ülkesinde Türk yemeği, restoranı var mı dediğimizde sadece döner büfeleri biliniyor. Biz o algıyı yıkmak istiyoruz.” Ne kadar çok şehirde olurlarsa o kadar iyi. Eskiden büfelerden ibaret sanılan mutfağımız artık restorancıların girişimleriyle yurtdışında da kendini gösteriyor. Şimdi ise bu hafta itibarıyla Londra’da Piccadilly’de bir şube açtılar. Londra’daki açılışta yemeklerden, dekor ve özenli servisten daha çok dikkatimi çeken Köşebaşı’ndan tanıdığımız Ali Akkaş’ın gözlerindeki pırıltı ve oğullarının restoranında gururla servis yapması oluyor. Akkaş’la ayaküstü konuşuyoruz: “Ben onları plazalarda beyaz yakalı olsunlar diye çok iyi okullarda okuttum, ama onlar çorba, kebap satmayı tercih etti” diyor hem gülerek hem gururla. “Burası benim dükkanım değil, oğullarımın ama benim adımı verdiler” diye devam ediyor. “Şimdi ben de Köşebaşı için Londra’da yer bakıyorum, çok yakında Köşebaşı’nı Londra’da açacağım” diye ekliyor. “Londra’da oğullarınıza rakip olacaksınız o zaman” diyorum. Gülüyor...