Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Conde Nast Traveller dergisinin son sayısında geçen yılın en çok ziyaret edilen 10 şehrine yer verilmiş. Birinci sırada Bangkok, ikinci sırada Paris, üçüncü sırada ise Londra var. Listede Türkiye’den de iki şehir yer alıyor.

8. sırada İstanbul ve 10. sırada Antalya.Antalya’nın listeye girmesi sevindirici, çünkü çok güzel olmasına rağmen uluslararası listelerde görmeye alışık olmadığımız bir şehrimiz.

İstanbul’un listeye girmesi ise sürpriz değil, ama yine de sevindirici.

Hatırlarsınız, 2000’lerde yabancı dergiler ‘Istancool’ başlıklı kapaklar yapıyor, Monocle’dan Wallpaper’a bütün havalı dergiler İstanbul’dan bahsediyor, Financial Times’tan New York Times’a bütün gazeteler görülmesi gereken şehirler listesinde İstanbul’u en üst sıralara koyuyordu.

Haberin Devamı

İşte o zaman Beyoğlu’nda yürürken Türkçe konuşanlar kadar yabancı dil konuşanlara da rastlıyorduk.
Daha sonra malum nedenlerden dolayı kısa bir duraklama döneminden sonra İstanbul yeniden uluslararası yayınların, dünya çapında güçlü isimlerin gündeminde.

Bir kez daha gördük, İstanbul eski güzel günlerine kavuştu, daha önce Bodrum’da da tatil yapan Catherine Zeta Jones - Michael Douglas’ın çocuklarıyla birlikte İstanbul’a tatile gelmesi de bir gösterge.

Dileyelim, böyle devam etsin.

Dileyelim, fazla ilgimizle Hollywood yıldızlarını bunaltmayalım.

İstanbul ve  Antalya’nın yükselişi

Londra’da erkek moda haftası

Hafta sonu Londra Erkek Moda Haftası’nda hangi tasarımcıların, hangi markaların defile ve prezentasyonlarının görülmesi gerektiği konuşuluyordu.

Malum New York Times’tan tembihliyiz, görülmesi gerekenlerin başında Hüseyin Çağlayan’ın Chalayan defilesi geliyor.

Londra Erkek Moda Haftası’nın bu yıl 7.si kutlanıyor, erkek moda haftasının başında “İstanbul zaten moda başkenti” diyecek kadar İstanbul’a sık sık gidip gelen, hatta Marka Konferansı’nda da konuşmacı olan, GQ dergisinin efsane yayın yönetmeni Dylan Jones var.

Erkek moda haftası da bu gidişle kadın moda haftaları kadar uzun sürecek ve kapsamlı olacak.

Şaşırıyor muyuz?

Hayır.

İstanbul ve  Antalya’nın yükselişi

Altın Küreler hakkında bilmeniz gerekenler

Haberin Devamı

Bu yıl Ricky Gervais beşinci kez törenin sunuculuğunu üstlendi.

Ödül veren adaylar arasında Margot Robbie, Rami Malek, Scarlett Johansson, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Charlize Theron ve Daniel Craig var. Amy Poehler, Salma Hayek, Will Ferrell, Dakota Fanning, Tiffany Haddish ve Pierce Brosnan da ödül verecek diğer isimler arasında.

Bu yıl Altın Küreler’e İngiliz yıldızlar damga vuruyor. Amerikan ödüllerinde tam 27 İngiliz aday dikkat çekiyor. Bkz. Olivia Colman’ın The Crown’daki performansı, Helen Mirren’ın Catherine The Great’teki performansı, Fleabag’in yıldızı ve yaratıcısı Phoebe Waller-Bridge ve 1917 filmiyle yönetmen Sam Mendes.

Bu yıl Altın Küreler’de dikkat çeken bir başka konu ise Netflix’in orijinal içerik üreticisi olarak yükselişi. TV ve film alanlarında tam 17 dalda Netflix’i görüyoruz. Bkz. Noah Baumbach’ın Marriage Story filmi, Martin Scorsese’nin The Irishman filmi, Vatikan draması The Two Popes ve Dolomite Is My Name’deki rolüyle Eddie Murphy.

Altın Küreler ‘#Veganuary’ etiketiyle bu yıl ilk defa tamamen bitkisel gıdalardan oluşan bir yemek menüsü seçti. Bunun nedenini de iklim krizine dikkat çekmek ve bu konu hakkında farkındalık yaratmak olarak açıkladılar.