Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

OSCARLARDAN GERİYE KALANLAR

- Bu yıl kırmızı halı da ödül töreni de her zamankinden daha sönük geçti. Hatta dijital çağda Hollywood kültürünün düşüşte olması nedeniyle Oscarların da Oscar modasının da eskisi gibi bir gücünün ve etkisinin kalmadığı konuşuldu uzun uzun.

- Şıklık ve fitlik eskisi gibi ön planda değildi. Görüntüye önem vermek değil artık önemli olan. Çünkü tek tip kusursuz insan modeli artık revaçta değil. Farklılıklarıyla öne çıkanların zamanı şimdi.

- Trump ne kadar Meksika sınırına duvar örse de Meksikalı sinemacılar Hollywood’da kazanmaya devam ediyor. Bkz. Roma’nın yönetmeni Alfonso Cuaron.

Haberin Devamı

- En iyi film ödülünü kazanan ‘Green Book’ ırkçılığı, Rami Malek’e en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandıran ‘Bohemian Rhapsody’ ise eşcinselliği basitleştirdiği için eleştirildi ama eleştiriler ödülleri kazanmalarını engelleyemedi.

- Sunucusuz bir Akademi Ödül Töreni eksikti. Her ne kadar dış sesle anonslar çözülse de ve ödül verenler kısa konuşmalar yapsa da bir sunucunun yerini dolduramadı.

- Gecenin en şık isimleri Lady Gaga ve Irina Shayk’tı. Herkesin gözleri Bradley Cooper yüzünden bu iki ismin üzerindeydi zaten. Lady Gaga, sadece Audrey Hepburn ile özdeşleşmiş 30 milyon dolarlık Tiffany kolyeyle değil, yeteneği, duruşu ve tabii “Kazanmak değil önemli olan, pes etmemek. Bir hayaliniz varsa, onun için savaşın. Kaç defa reddedildiğiniz önemli değil. Her düştüğünüzde yeniden ayağa kalkıp cesurca devam edebilmek önemli” dediği harika konuşmasıyla da kalbimizde açık ara öndeydi.

- Kendini olduğundan en kötü gösteren kıyafeti giyen Rachel Weisz’dı, Givenchy vinil elbise defilede olduğu gibi durmadı kırmızı halıda. Hatta iyi ki bu kıyafetle Oscar kazanmadı, bu kıyafeti giydiğini hatırlamak istemezdi gibi acımasız yorumlara da neden oldu.

- Yıllar geçse de en değişmeyen kadınlar Barbara Streisand, Julia Roberts ve tabii Jennifer Lopez’di.

- Kadınlar bu yıl daha çok smokin ve pantolon-ceket takımlar tercih etti (Bkz. Melissa McCarthy), erkekler arasında ise bir isim Billy Porter, üstü smokin altı kabarık etekli kadife tuvaletiyle dikkat çekti. Üstelik hem smokin, hem tuvalet, hem de kadife seçimiyle her seçeneği tutturdu.

Haberin Devamı

- Julia Roberts’dan Helen Mirren’a birçok yıldız pembe rengi tercih etti.

- Bob kesimi kısa küt saçlar öne çıktı. Bkz. Charlize Theron ve Irina Shayk.

- Bu yıl sadece Oscarlar değil, meşhur Vanity Fair Oscarlar partisinin de sönük geçtiği konuşuluyordu. Çünkü şimdiye kadar bu parti yıldızların rahat ettiği, kendi kendilerine kutlama yapabildikleri, eğlenebildikleri bir organizasyonken efsane yayın yönetmeni Graydon Carter’ın ayrılmasıyla birlikte reklam verenlere yönelik kurumsal bir davet olmaya başladı ve tabii bu durum Hollywood starlarının pek hoşuna gitmedi.