Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yarın itibarıyla şehrin sanat ve tasarım konusunda en hareketli haftası başlıyor. İşte bu haftayı en iyi şekilde geçirmek için gün gün hızlandırılmış program.

Yaz bitti, şehre döndük, okullar açıldı, yeni sezon başladı, her ne kadar hâlâ kabullenemesek de...

Pazartesi itibarıyla şehre dönüşümüzü haftanın her günü, gece gündüz bir etkinlikten bir etkinliğe koşturarak kutlayacağız. Contemporary Istanbul, İstanbul Tasarım Bienali derken şehrin her köşesinde sanat ve tasarım olacak. İşte size, gün gün önümüzdeki haftanın gezme programı...

Haberin Devamı

17 Eylül Pazartesi

Akaretler’de Art Weeks başlıyor, Bilgili Holding desteğiyle. Artweeks@Akaretler’de, yerli ve yabancı çok sayıda sanatçının eserleri iki hafta boyunca sergilenecek. Programa şöyle bir bakalım: “Clubfinearts”ın desteklediği Ekrem Yalçındağ “Duality&Infinitiy” sergisi, MERKUR Galeri’nin Suat Akdemir, Arzu Akgün, Bahar Oganer, Ozan Oganer, Mustafa Yüce, Zeynep Çilek, Şevket Sönmez, Abdülkadir Öztürk ve Nilay Özenbay karma sergisi, artSümer’in Gözde İlkin, Erdal Duman, Yasemin Özcan, Serkan Demir ve Onur Gülfidan karma sergisi, Aria Art Gallery’nin Beatrice Gallori ve Angelo Brescianini sergisi...

Ayrıca Akaretler’de Vogue Gallery’de, Vogue Türkiye Moda Fotoğrafları Sergisi, GQ Lounge’da ise Emre Yusufi’nin eserleri görülebilecek. Öner Kocabeyoğlu’nun sanat koleksiyonundan Derya Yücel küratörlüğünde, “Hüzünlü ve Huzursuz” seçkisi ve fotoğraf sanatçısı Ziya Tacir’in sergisi de Akaretler’de yer alacak. Bu akşam gerçekleşecek Artweeks@Akaretler’de açılış partisinin DJ’i ise Cüneyt Çilingiroğlu. Ayrıca bu akşam Prima Collection ev sahipliğinde Tomtom Designhood’da Portekiz gecesi gerçekleşecek, Ana Lainsfado müzik performansı eşliğinde.

18 Eylül Salı

Birçok ilginç konuşmacının yer aldığı CI Dialogues bugün Nişantaşı Sofa Otel’de. Akaretler’de Ekrem Yalçındağ partisinin CI VIP davetlilerine özel açılışı yapılacak. Soho House’da ise Londra’da The Ned’in Asya mutfağıyla öne çıkan restoranı Kai’nın pop-up’ı olacak. 29’da Alem dergisi ve D.ream’in düzenlediği “Work Art Party Hard” başlıklı parti gerçekleşecek.

Haberin Devamı

19 Eylül Çarşamba

Contemporary Istanbul çağdaş sanat fuarının ön izleme ve VIP açılış günü. Akşam ise açılış partisi Esma Sultan Yalısı’nda.

Sonrasında ise Sarp Kerem Yavuz’un “Curse of the Forever Sultan” sergisinin yer aldığı Hüsrev Kethüda Hamamı’nda after party’ye geçilecek.

20 Eylül Perşembe

Hiç tartışmasız haftanın en yoğun günü ve gecesi. Artweeks@Akaretler’de önce Sahir Erozan’ın ve Çiğdem Eren’in katılacağı “Kurumsal Mekanlarda Sanat ve Mimari İşbirliği” başlıklı ilginç bir konuşma var, sonra ise koleksiyoner Agah Uğur ile bir sohbet gerçekleştirilecek. İstanbul Tasarım Bienali’nin açılışı bu akşam Hollanda Konsolosluğu’nda. Contemporary Istanbul’un açılış filmi İsmail Necmi’nin “Maskenin Ardı”nın özel gösterimi ise Soho House’da. Soho House’da ayrıca “Back to School Party - The Art Edition” da bu akşam. Prix Pictet’in fotoğraf sergisinin açılışı ise Global Karaköy’de. Ayrıca bu gece Contemporary Istanbul şerefine, Selman Bilal ve Sahir Erozan’ın evlerinde özel davetler var. Lucca’da Contemporary Istanbul partisi ve Garage İstanbul’da Zilberman Galeri’nin 10. yıl partisi de bu gece.

Haberin Devamı

21 Eylül Cuma

Soho House’da Sound Session: CI Edition partisi var, Ardan Özmenoğlu DJ’lik yapacak.

22 Eylül Cumartesi

Contemporary Istanbul’un kapanış partisi D.ream ve RedBull Music işbirliğiyle Bomontiada avluda.