Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir gece önce önemli bir ödül töreninin partisine gidilmiş, sabah 08.30’da ise baretler, inşaat çizmeleri giyilmiş, henüz açılmamış olan dev bir otel ve kulüp şantiyesini gezmeye hazırım.

Bu şantiyeye ilk kez gelişim değil. Geçen yaz başında Londra’da gizemli bir şantiye partisine katılmıştım, işte burası orası. City’de, bankaların merkezinde tarihi bir bina; eski Midland Bank binası.

Şimdi bu kulüp konuşulacak

Soho House’un kurucusu Nick Jones’un yeni otel ve üyelere özel kulüp projesi The Ned’in şantiyesi burası. Nick Jones daha inşaat aşamasında düzenlediği partilerle tanıtıyor işlerini. İstanbul’da da benzer bir davette komite üyelerini ve yakınlarını ağırlamıştı.

Haberin Devamı

Türk hamamı da var

“İşte burada kulüp başlıyor, burada bir restoran ve bar olacak, yanda ise spor salonu” diye anlatmışlardı o zaman.

The Ned, İngiliz Soho House & Co. ve Nomad otelleriyle tanınan Amerikalı Sydell otel grubunun ortak projesi. 252 odalı bir otel ve aynı zamanda özel kulüp olarak hizmet verecek. Açılış partisi 26 Nisan’da.

Şimdi bu kulüp konuşulacak
The Ned’i Soho House’dan ayıran en önemli özellik, üyelerini yaratıcı sektörlerle kısıtlamaması, tabii bu durum en çok finans sektöründe çalışanları sevindirecek.

Soho House klasikleri haline gelen çatıda bir havuz, özel etkinlik alanları, Cowshed Spa, Cecconi’s gibi demirbaşlar burada da olacak. İstanbul’dan ilhamla Türk hamamı da unutulmamış.

The Ned’de Cecconi’s’in yanı sıra Amerikan restoranı Millie’s, İngiliz kafesi The Penny, geleneksel İngiliz restoranı The Grill Room, Paris kafesi Cafe Sou, Japon restoranı Pen Yen ve New York tarzı şarküteri Zobler’s yer alacak.

“The Ned şimdilik sadece Londra’da olacak” diyorlar. Ama Nick Jones’u tanıyanlar biliyor, tek bir yerde durması mümkün değil, yeni bir işe başladıysa devamını getirir. Hangi ülkede, hangi şehirde karşınıza çıkacağı belli olmaz.

Peki Soho House üyeleri The Ned’e girebilecek mi? İki kulübün üyelikleri farklı, Soho House üyelerine yüzde 50 indirim uygulanıyor ve üyelikleri daha hızlı onaylanıyor. Yine de yeniden başvurmak gerekiyor.

Bunları konuşarak geziyoruz binayı Jenny Harris ile. Bir yanda ihtişam, bir yanda art deco detaylar...

Haberin Devamı

Haftanın sevindirici haberi

Heyecanla bekleniyordu Sanayi 313 Bebek. Maslak Oto Sanayi’de iç mimari, moda ve yemek alanlarında zevkli detayları bir araya getiriyor Sanayi 313. Enis Karavil’in 2016’da iç mimarinin otoritesi sayılan Andrew Martin Design Review’a seçilmesinden, Serena Uziyel’in ünü dünyaya yayılan Atelier 313 ayakkabı ve çanta tasarımlarından sonra şimdi de şef Müge Ergül’ün hazırladığı yemekler ve tatlılar konuşulmaya devam edecek. Üstelik Bebek’teki mutfak bölümünde. Burası bir kafeden çok, iştah açıcı vitrini ve lezzetli yemekleriyle konuşulacak bir yer. PG Art Gallery ile de işbirlikleri yapılacak. Bakarsınız, yemek, çağdaş sanat derken moda, mimari, tasarım diye liste uzar, Sanayi 313’ün diğer ilgi alanları da işin içine dahil olur dönem dönem.
Sanayi 313 Bebek cuma günü itibarıyla açıldı, bir an önce yeni yeri keşfetmekte fayda var. n