Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Twitter gibi herkesin klavye silahşörü kesildiği bir mecra yarat, bütün dünyayı her konuda ses çıkarmaya teşvik et, bundan milyon dolarlar kazan, ondan sonra da kendine doğum günü hediyesi olarak Myanmar’da konuşmanın yasak olduğu 10 günlük bir Vipassana meditasyonu seç. Ve tabii bunu yaparken Myanmar’da yaşananlara da kayıtsız kal.

İşte böyle ironiler üzerine kurulu hayat. 10 gün boyunca çok sınırlı şartlarda yaşayıp, hiç konuşmadan, sadece meditasyon yaparak kendini tanımaya çalışıyor Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey.

Haberin Devamı

Zihninin en derinine inip yeniden programlamaya çalışıyor.

“Saatlerce beton üstünde kımıldamadan oturup ağrılarınızla yüzleşmek tüm acılar ve zevkler geçicidir gerçeğini öğretiyor, konsantrasyonu artırıp dünyevi zevklerden vazgeçmeyi öğreneceğim” diyor. “Meditasyon rahatlatıcıdır sananlar yanılmasın, vipassana acı verici ve hem fiziksel hem zihinsel olarak çok yorucu, daha derine indikçe daha da çok yoruluyorsunuz” diye anlatmaya devam ediyor.

İçinde sadece bir yatak olan mütevazı odasının fotoğraflarını da paylaşıyor Twitter hesabından.

Hiçbir elektronik kullanmadan, Apple watch ve Oura yüzüğünü bile uçuş modunda tutarak, okumadan, yazmadan, spor yapmadan, müzik dinlemeden, et yemeden, konuşmadan, hatta başka birinin gözünün içine bile bakmadan geçiyor 10 gün. Ve 10 günü tamamlar tamamlamaz Kendrick Lamar’ın müziğini dinlemek istediğini açıklıyor.Evet, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey bu deneyimini takipçileriyle paylaşırken takipçileri son derece acımasız Dorsey’nin milyonlar kazandığı dijital çağdan kaçıp kendini meditasyona vermesiyle dalga geçiyor.

Tabii bir de Myanmar’da yaşananlar karşısındaki duyarsızlığına da dikkat çekiyor.

Peki ama haksızlar mı?

Tabii ki hayır.

Twitter’dan Vipassana meditasyona savrulma

Altın Kelebek’te deneysel stiller

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Altın Kelebek büyük emeklerle gerçekleşti ve Türkiye’nin kendi alanında en iyilerini ödül töreninde buluşturmayı başardı.

Bu yıl nedense adaylara bir deneysellik hâkimdi. Kendileri moda konusunda uzman olmak zorunda değiller tabii, ama en azından bilenlere danışabilir, iyi stilistlerle çalışabilirler.

Haberin Devamı

Yoksa çok yakında Altın Kelebek’te bir de en acaip stil kategorisi açılabilir.

Hadise’den Serenay Sarıkaya’ya ve tabii Demet Akalın’a birçok isim kıyafet konusunda hepimizi şaşırttı. Serenay gibi çuval giyse yakışacak güzellikte bir isim bile kıyafet seçimiyle hayal kırıklığı yarattı. Hadise’nin yazlık şapkasını ise başından alıp parçalayıp atmak istedik, kıyafeti ister Dior olsun, ister başka bir modaevi, Cem Yılmaz az bile dedi “Hadise hanımın atı çıkacak” ile.

Ödül töreninin en tatlı anı ise Cem Yılmaz’ın Defne Samyeli’ye ödülünü göstererek “Gençliğimize kaldırıyorum” demesiydi.

Twitter’dan Vipassana meditasyona savrulma

Kaçırılmayacak 3 etkinlik

1- Pilevneli Galeri’nin Mecidiyeköy’deki ikinci yerinin bu akşamki açılışı.

2- Hilton Bomonti’de yarın ve perşembe günü gerçekleşecek Marka Konferansı.

3- Zubizu’nun yarın ve perşembe günü Volkswagen Arena’da yapılacak Yılbaşı Alışveriş Festivali.