Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2014 yazı çok hızlı geçti. Eylül yazı uzatmak için son şansımız. Bu şansı daha iyi değerlendirmeniz için birkaç önerim var

Yaz bitmeden harekete geçin

Hepimizi aldı bir telaş. Yazı olabildiğince uzatmak için her şeyi yapıyoruz. Şehre dönsek de hafta sonları Bodrum-Çeşme kaçamakları planlıyor, gidemesek de bazen tatil hayali bile yetiyor. İşte yaz bitmeden değerlendirebileceğiniz seçenekler...
* Tatil: Bu yaz eğlence sevenler Ibiza ve Mikonos hattındaydı. Eğlence sonrası bir de dinlenme tatiline ihtiyaç duyuldu. Ama işte o dinlenme tatili asla gerçekleşemedi. Şimdi ertelediğiniz
ama hayalini kurduğunuz tatilleri gerçekleştirmenin tam zamanı. Eylül itibariyle sezon kapanıyor, kalabalık bitiyor, fiyatlar düşüyor... Daha ne isteriz?
* Extreme Sailing: Şimdiye kadar yaptığım en heyecanlı şeylerden biriydi Extreme Sailing yarışına katılan katamaranlarda profesyonel yelkencilerle Haliç’te uçarak gitmek. 11-14 Eylül’de gerçekleşecek Extreme Sailing’de
14 tekne yarışacak. Yenikapı Şehir Parkı’ndan izleyebileceğiz. İzlemek de neredeyse yarışmak kadar heyecan verici.
* Kilyos’ta kite surf: Akyaka’ya kadar gidemiyorsanız üzülmeyin, İstanbul sınırlarından çıkmadan da kite surf öğrenebilirsiniz. Kilyos’ta kite surf macerasından sonra Suma Beach’te kendinizi ödüllendirebilirsiniz.
* Kitap: 2014 yazı bitmeden okumanız gereken iki kitap: Haruki Murakami’den “Renksiz Tasaki’nin Hac Yolculuğu” ve Emrah Serbes’ten “Deliduman”. Bu yaz plajlarda en çok gördüğümüz kitap “Deliduman”dı. Geçen yazdan anılarla dolu kalbi kırık bir hikaye.

Bir yaz geleneği
* Tarkan ve Sezen Aksu konserleri: Bir yaz geleneği Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konser izlemek. Tarkan 10 Eylül’de, Sezen Aksu 28-29 Eylül’de Açıkhava’da. Bir an önce bilet almakta fayda var.
* Ulan İstanbul: Kim demiş yaz dizileri tutmaz diye? Uğur Polat ve Şebnem Bozoklu’nun başrollerinde olduğu bir İstanbul ve assolist hikayesi. Hâlâ izlemediyseniz 2014 yazının dizisini kaçırmışsınız demek.
* Souq Karaköy: Yaprak Aras’ın Karaköy Külah’ta düzenleği Souq,
panayır havasında geçiyor. Hem alışveriş yapabiliyor hem de tanıdıklarla sosyalleşebiliyorsunuz.
Bu ay hayal ettiğiniz sebze ve meyveleri yetiştirebileceğiniz Komşuköy de Souq’a konuk oluyor.
Souq, 13-14 Eylül’de Karaköy’de.

Boğaz manzaralı bar
* &The Bar: Kuruçeşme Les Ottomans otelinin içindeki &The Bar’ın kışlığı açılmadan nefis Boğaz manzaralı barında bir akşam geçirmek mümkün. Malum, gece hayatının önemli işletmecilerinden Emre Ergani bütün mekanlarını elden çıkarıp Park Şamdan’ın içinde &The Bar ile devam etme kararı almıştı. Park Şamdan gibi bir klasiğin yeri ayrı ama Ergani’nin bununla yetinmeyeceği belliydi. Les Ottomans ile anlaştı. Park Şamdan’ın yemeklerini ve barını Les Ottomans’a taşıdı.
* Püfür püfür teraslar: Bu yaz İstanbul gece hayatında en çok konuşulan teras Mixo oldu. Mixo, Taksim’deki Martı otelinde. Sadece manzarasıyla değil, zaman zaman Emre Narin’in çaldığı partileriyle de adından söz ettiriyor. Ayrıca Zorlu Center’daki Morini’nin ve Emirgan’daki La Boom’un terası da bu yazın popüler mekanlarından oldu. Karaköy’de ise Zelda Zonk ve Ferahfeza’dan şaşmamakta fayda var.

Haberin Devamı

Heyecanla beklenen konserler

Haberin Devamı

* Lady Gaga konseri: Büyük gün 16 Eylül. Lady Gaga, artRAVE: the ARTPOP Ball turnesi ile ilk kez Türkiye’ye İTÜ Stadyumu’na geliyor.
* GNC FEST: Pharrell Williams 7 Eylül’de İTÜ Stadyumu’nda gerçekleşecek festivalin en önemli ismi. Sahneye çıkacak diğer isimler ise Rita Ora, INNA, Manga, Mabel Matiz ve Model.
* Blondie: New wave, punk-rock, reggae, pop ve diskonun birleşimiyle modern New York sound’unun öncü gruplarından. Blondie, Debbie Harry liderliğinde 6 Eylül’de
Black Box İstanbul’da.