Can Marangoz

Can Marangoz

marangozcan@gmail.com

Tüm Yazıları

Akyaka, son senelerde, müthiş bir hızla tercih edilen bir tatil beldesi haline geldi. Bu durum, özellikle Akyaka' da huzur aramaya gidenleri, son 4-5 yılın getirdiği değişime tanık olanları hayli üzdü. Diğer taraftan bölgenin turistik popülasyonunun artması işletmeleri, yerli esnafı sevindirdi.

Özellikle adını sık sık kite surf sporu nedeniyle duyduğumuz Akyaka' ya insanlar neden akın etmeye başladı gelin birlikte bakalım. İşte karşınızda yapılacak aktivitelerle Akyaka gezi rehberi:

1.KiteSurf

Yazımın başında da belirttiğim gibi, Akyaka, Türkiye' nin en güzel kitesurf destinasyonlarından. Upuzun bir parkuru, kumsalı, nehirden gelen buz gibi su, sabah erken saatte başlayıp, akşam sona eren ve bitmeyen rüzgar burayı elverişli bir kitesurf alanı haline getirmiş.

Haberin Devamı

"Kitesurf yapamadan duramıyorum, kitesurf' üm geldi" gibi konuşmalardan ve bu kitleden sıyrılabilirseniz, gerçekten Akyaka gerek parkuru gerekse kitesurf dışındaki aktiviteleriyle mükemmel bir tercih.

2. Azmak Nehri

Azmak Nehri' ni, Akyaka gezi rehberinin 2. kısmına koymam, haksızlık gibi gelebilir. Çünkü buz gibi berrak suyu, sazlıkları, sağlı sollu uzanan çam ağaçları, cır cır böcekleri eşliğinde nehirde gezintiye çıkmak paha biçilemez.

Nehirde tekne turları, kano turları, paddle board( ayakta sörf tahtasıyla gittiğin bir spor) turları düzenleniyor. Nehirde yüzmek yasak ancak Akvaryum kısmında 5 dakika suya girmenize izin veriyorlar. Zaten 5 dakika suda kalabilene aşk olsun. Suyun sıcaklığı 8 derece. Girdiğiniz gibi dışarı çıkma hissi uyandırıyor. Hani girdikten sonra alışıyorsun hikayeleri burada işlemiyor.

3. Ağaçlı Yol

Eski Marmaris yolu... Ağaçların gövdeleri büyüyünce ve trafik artınca paraleline yeni yol yapmışlar. Burası da muhteşem bir görsel zenginlik katmış yöreye. Buraya, özellikle turist otobüsleri, fotoğraf çekmeye gelenler hatta filmciler reklamcılar sıklıkla gelip çekim yapmakta.

4. Akçapınar Tostçusu

Ağaçlı yolu takip ettiğinizde ileride Akçapınar Tostçusu'na varacaksınız. Akyaka gezi rehberinin olmazsa olmazı. Şahsen pidelerini ve nar-portakal suyu karışımını çok beğendim. Fiyatları gayet makul ve çalışanlar sempatik. Uğrayın ve birşeyler atıştırın derim.

Haberin Devamı

5. Çınar Plajı

Denize girmek için ve güneşlenmek için iyi bir nokta. Eskiden pek bilinmezdi şimdi minimum harcama kotası konmuş . Ayrıca yemek içmek için olanaklar var. Güneşi dağın arkasından batırırken denizde olmak pek güzel. Deneyin.

Akyaka'da neler yapılır, nerelere gidilmeli gibi soruların daha detaylı cevapları için aşağıdaki yazıyı okuyabilir ve videoyu izleyebilirsiniz.

Akyaka Gezi Rehberi yazısı - http://www.filgezi.com/akyaka-gezilecek-yerler/

Akyaka' da Neler Yapılır videosu- https://www.youtube.com/watch?v=ChfTtDvfavw&t=3s