Dr.Eser Alptekin

Dr.Eser Alptekin

dreseralptekin@gmail.com

Tüm Yazıları

Modern tıp tekniklerine destek olmak amacıyla uygulanan geleneksel yöntemler, hastalıklardan korunma ve tedavide yaşam kalitesini yükseltiyor

Sıcak taş terapisi: Isıtılmış ve soğutulmuş volkanik taşlarla masaj sırasında uygulanan bir teknik. Su içinde ısıtılarak bakıma hazır hale getirilen siyah, pürüzsüz, yassı ve oldukça sert yapıdaki taşlar; sırt, boyun, bel, avuç içi, karın gibi vücudun çeşitli noktalarına yerleştirilir.

GELENEKSEL TIP YÖNTEMLERi

Hidroterapi: Mineral taşımayan suların vücuda uygulanmasını içeren yöntem. Sağaltım havuzları, çalkantı banyoları, duş uygulamaları, lokal banyolar bu gruba girer.
Balneoterapi: Kaplıca ve SPAterapi eşanlamlı olarak kullanılır. Kaplıcanın mineral etkinliği ön planda olan sistemleri akla gelir. Bu nedenle mineral yoğunluğu litrede 1 gr.’ın üzerinde olan sular bu gruptadır.
Klimatoterapi: İklimsel koşullarla tedavi yöntemidir. Mevsimlere göre hava ısısı, deniz suyu sıcaklığı, rüzgar tiplerinin tedavide kullanımı ön planda. En iyi etkiyi romatizmal hastalıklarda gösterir.
Talassoterapi: Deniz suyu içinde, altında, üzerinde, çevresinde oluşturulan sağaltım tekniği. Yüzme, banyo alma, içme olarak tercih edilir.
Helioterapi: Güneş banyosudur. Açık havada önerilir. Termal ve ultraviole yapısı dikkate alınarak mevsimsel, iklimsel uygunlukta verilmeli.
Psammoterapi: Sıcak kum sağaltımıdır.
Fangoterapi: Volkanik orijinli çamur sağaltımıdır.
Emanoterapi: Doğal radyoaktif yapıların inhalasyon ve hava değişimiyle uygulanması.
Feng şui: Rüzgar-su anlamında bir sözcüktür. Çevremizi kendi iç dünyamızdaki tıkanıklıkları da aşarak bizimle bütünlenecek bir enerji akışında düzenlemek şeklidir.
Refleksoloji: Bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktalarının ayaklarda bulunduğu, bu noktaların beden anatomisinin aynası olduğu prensibine dayanan bir sanat. El ve ayakta nokta masajlarıyla iyileştirme eski Mısır’dan beri bilinir.
Pilates: Joseph Hubertus Pilates tarafından 1. Dünya Savaşı döneminde geliştirildi. Joseph Pilates’in çocukluğunda yaşadığı astım, raşitizm ve romatizmal ateş gibi sağlık sorunları, onu, bu egzersizleri geliştirmeye yöneltti. Kronik bel ağrılarında, postür bozukluklarında ve hamilelikte yararlı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Kromoterapi: Renklerle iyileştirme yöntemidir. Renkler yenilen, içilen, dokunulan, giyilen ve çevrede gözlenen halleriyle iyileştirmede rol oynar. Canlının yaşam enerjisine yön verebildikleri kabul edilir. Hipokrat, renkli pomatları hasta iyileşmesinde kullanmış, odaların renklerinin iyileşmeyi etkilediğini söylemiştir. İbn-i Sina, kırmızının kan akımı için stimülan olduğunu, sarının ağrıyı ve iltihabı yatıştırdığı tespit etmiş.

Haberin Devamı

GELENEKSEL TIP YÖNTEMLERi

Naturoterapi: Organizmanın kendi sağlığı açısından her zaman en uygun çözümü kendiliğinden bulacağı ilkesine dayalı bir iyileşme modeli. Dış etkenler ortadan kaldırıldığında organizmanın daha sağlıklı hale geleceği düşünülür.