Dr. Emin Yeğinboy

Dr. Emin Yeğinboy

yeginboy@gmail.com

Tüm Yazıları

Bir Oscar gecesi daha geldi. Bu yılın en büyük tartışması, Oscar tarihinde ‘Roma’ filminin ilk kez ‘En İyi’ ve ‘Yabancı Dilde En iyi Film’ ödüllerini kazanan olup

VE OSCAR KAPIYI ÇALDI...
olmayacağı üzerine oldu. Görünen şu ki, ‘Roma’ bir ilki gerçekleştirecek ve tarihini yazacak. Tarihte 9 film her iki kategoride aday oldu ve hiçbiri iki ödülü birden kazanamadı. Geçen hafta BAFTA ödüllerinde en iyi film seçilen ‘Roma’ elini daha da güçlendirdi. ‘Roma’ olmazsa arkasından en güçlü aday olarak ‘Yeşil Rehber’ geliyor. Yabancı Dilde En iyi Film adayları, bu yıl gerçekten çok güçlü. Hepsi çok beğendiğim filmler oldu. ‘Kefernaum’, ‘Arakçılar’, ‘Asla Gözlerini Kaçırma’, ‘Soğuk Savaş’ arasından yine ‘Roma’nın kazanması beklenen sonuç. İkinci sırada ise en yakın aday olarak Polonya filmi ‘Soğuk Savaş’ var.

Haberin Devamı

Yönetmen adayları arasında ‘Roma’nın yaratıcısı ‘Alfonso Cuaron’un ‘Gravity’den sonra ikinci kez heykelciği kucaklayacağı garanti.

Oyunculuk tahminlerimde Rami Malek (Bohemian Rhapsody), Glenn Close (Nobel Adayının Karısı), Mahershala Ali (Yeşil Rehber) ve Regina King (Sokağın Dili Olsa) sürpriz beklemiyorum. Mahershala Ali, son 3 yılda 2. kez, ‘Ay Işığı’ndan sonra En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanıyor. Oscar kazanan ilk Müslüman oyuncu olduğunu da belirtelim.

TAHMİNLERİM

En İyi Film: ROMA
En İyi Yönetmen : ALFONSO CUARON (Roma)
En İyi Erkek Oyuncu: RAMI MALEK (Bohemian Rhapsody)
En İyi Kadın Oyuncu: GLENN CLOSE (Nobel Adayının Karısı)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: MAHERSHALA ALİ (Yeşil Rehber)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: REGINA KING (Sokağın Dili Olsa)
En İyi Sinematografi: ROMA
En İyi Uyarlama Senaryo: BlackKklansman (Karanlıkla Karşı Karşıya)
En İyi Özgün Senaryo: SARAYIN GÖZDESİ (The Favourite)
En İyi Animasyon: ÖRÜMCEK ADAM ÖRÜMCEK EVRENİNDE
En İyi Şarkı: SHALLOW
(Bir Yıldız Doğuyor)
En İyi Yabancı Dilde Film:ROMA
En İyi Kurgu: VICE