Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçmiş yıllarda birçok fabrikanın kapandığı İzmir, bugünler de yine ön plana çıktı, büyük bir hareketlilik yaşanmaya başladı.

Bana göre bu olumlu gelişmede en büyük pay, İzmir-İstanbul otoyolu ve yapımı süren Çandarlı Limanı.

Otoyol, bir aksilik olmazsa önümüzdeki yıl hizmete açılacak ve iki büyük kenti, 3.5 saat içinde birbirine bağlayacak.

Diğer taraftan da liman inşaatı tamamlandığında, lojistik sektör daha bir ivme kazanacak.

Durum böyle olunca, İstanbul iş dünyası gözünü bir anda İzmir’e çevirdi. Şimdi İstanbullular, merkezlerini İzmir’e taşımak için yer arayışı içine girdi. Bunlardan biri de, dünyanın en büyük sigorta ve varlık yönetimi şirketlerinden Allianz.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, İzmir’de basın toplantısı yaptı, operasyon merkezinin Sarnıç’a taşınacağını söyledi.

Çalışmaların son hızla sürdüğünü ve Allianz Kampüs’ün önümüzdeki yıl hizmete gireceğini belirten Coqui, ilk etapta 650, daha sonra da bin 100 kişiye istihdam sağlanacağını müjdeledi.

Rakam az değil, işsizliğin özellikle de genç işsizliğin had safhada olduğu bugünlerde, böylesine büyük bir grubun gençlere kapısını açması, gerçekten önemli.

Türkiye CEO’su Coqui’nin şu açıklaması da dikkat çekiciydi, “Açılacak pozisyonlar için yüksekokulu yeni bitirenlere öncelik tanınacak” dedi.

Şimdiden birçok gencin başvuru için yetkililerden yanıt beklediğini biliyorum.

Allianz’dan  örnek girişim

Nedeni de gayet basit, benim çevremde hiç yoksa en az 15 üniversite mezunu iş için kapı kapı dolaşıyor ancak aradığını bulamıyor.

Umarım, Allianz’ın bu desteğini diğer kurumlar da örnek alır ve İzmirli gençlere iş kapısı açar.

Tesisin 17 dönümlük bir arazi üzerine inşa edildiğini belirten Somersan Coqui, “Gaziemir’deki Allianz Kampüs 27 milyon euroya mal olacak ve Allianz Türkiye’nin operasyon merkezi olarak hizmet verecek. Özellikle de yeni mezun üniversitelilere ayrıcalık tanıyacağız. Çağrı merkezi, elementer operasyonları, hayat ve emeklilik, müşteri hizmetleri, hasar, provizyon ve risk değerlendirme bölümlerinde işe alacağız” dedi.

Haberin Devamı

Allianz’ı bu girişiminden dolayı kutluyor, Türkiye’nin önde şirketlerinin de aynı tutum içinde olmasını diliyorum.

Unutmayalım, çocuklarımız bizim geleceğimiz, yarınımızın yöneticileri.

Onların güvenini kazanalım ki, Türkiyemizi dünyanın ekonomisi güçlü ülkeleri arasında daha da yukarılara çıkaralım.

Anıt... Anıt... Anıt...

Allianz’dan  örnek girişim

Günlerdir basınımızı meşgul eden bir konu var: Karşıyaka’da 1972 yılında yapılan “Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı.” Bu eserin yeniden yapılmasının gereksiz olduğuna dair kampanya başlatıldı. Bazı isimler eserin yenilenmesine gerek olmadığını söyledi. Ancak Başkan Akpınar, bu anıtı yıkıp, yerine 42 metre yükseğinde daha güzelini yapacağını kafasına koymuştu. Bu arada, ilçede istemezükçülük artınca, Akpınar sinirlendi. Anıtın önünde bir basın toplantısı yaptı. Eserin yıprandığını, duyarlı vatandaşların da bu duruma çok üzüldüğünü belirten Akpınar, “Anıt, uzun yıllar ihmalden dolayı başta can güvenliği olmak üzere birçok olumsuzluk yaratmaya başladı. Bunun üzerine belediyenin de bayrağında olan simge anıtı, Karşıyaka’ya ve İzmir’e yakışır şekilde yeniden yapmaya karar verdik” dedi. Anıt ama öyle ama böyle yenilenecek. 15 metreden 42 metreye yükselecek. Sadece Karşıyaka’nın değil, İzmir’in de yeni simgesi olacak. Ne olursunuz, şu güzelim kentimizin değerini bilelim. Yapılacak olan eserlere karşı koyma yerine, birlikte fikirler üreterek nasıl ortaya çıkarılacağına kafa yoralım. Yoralım ki, Ege’nin incisi İzmir, yeni yeni eserlere kavuşsun.

Haberin Devamı

AK Parti’nin İzmir’deki gururu

Allianz’dan  örnek girişim

İzmir’in genç dinamik avukatı Hamza Dağ, mesleğinde olduğu gibi siyasette de kendini gösterdi. AK Parti’den milletvekili seçildiği dönemde, yaptığı çalışmalarla adını duyuran, geçen süre içinde de aldığı görevleri layıkıyla yerine getiren Dağ, bugün iktidar partisinin en önemli vekilleri arasına girmeyi başardı. AK Parti’de Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Dağ, Ar-Ge birimine, partiye ve Türkiye’ye katkı sağlamak adına yapılabilecek ne varsa yerine getirmeye gayret edeceğini söyledi. Ben de bu genç, dinamik vekilimizi kutluyor, yolunun açık olmasını temenni ediyorum.

Torbalı yine fark yarattı

Ege Bölgesi Sanayi Odası, 2016’nın başarılı 100 firmasını açıkladı. Sıralamaya Torbalı’dan tam 12 firma girmeyi başardı. Bu hızla gelişen ilçemizin, İzmir sanayisinin kalbi olduğunu hepimiz yakından biliyoruz. Özellikle Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’un çabası, bunun bir göstergesi. Olgun, ilçesinin daha da büyümesi için büyük gayret gösteriyor. Yeni yeni yatırımcıların gelmesi için çabalıyor ve şunları söylüyor: “Hedefimiz istikrarı sürdürmek. Firma sayısını daha da artırmak. Üretimde, satışta, dışsatımda hep rekor kırmak. Kentimize katkı koymaya devam edeceğiz.” Olgun’u yakından tanıyorum. Genç, dinamik ve çok çalışkan. Neredeyse 24 saatini ilçesine veriyor, sürekli koşuşturuyor. Torbalı’nın ivme kazanmasında büyük emeği var. Kendisini kutluyorum.

Kadın daha çok spor yapmalı!

Allianz’dan  örnek girişim

Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 yılının sağlık araştırmasını açıkladı. 15 yaş üstündeki kişilerin maalesef yüzde 19.6’sı obez. Yani aşırı kilolu. Bu oran, beş kişiden birinin aşırı şişman olduğunu ortaya koyuyor. Ancak kadın ve erkek oranı açıklandığın da, farklı bir durum ortaya çıkıyor. Kadınlarımızın yüzde 23.9’u, erkeklerin ise yüzde 15.2’si aşırı kilolu. Açıklanan bu oran, erkeklerin kadınlara göre daha fit olduğunu gösteriyor. Demek ki, kadınlarımızın daha çok spor yapması gerekiyor.