Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

İl ve ilçe ziyaretlerimizi sürdürüyor, yeni başkanlarımızla tanışıyoruz.
Bu kez durağımız Bergama ve Aliağa oldu.
Önce, Bergama’nın çiçeği burnunda Belediye Başkanı Hakan Koştu ile bir araya geldik.
Spor yazarımız Fatih Tanfer ve geçen dönem AK Parti İzmir İl Yönetiminde görevli olan Cemal Büyüktaş ile birlikte...
“Hayırlı olsun” dileğimizin ardından Koştu, anlatmaya başladı dert ve sıkıntılarını.
AK Parti İlçe Başkanlığı sırasında ilçesinin sorunlarına hakim olduğunu söyledi.
1.5 aylık sürede yaptığı işleri anlattı, “Herkesin beklentisi doğalgazdı. İlçemize geçen yıl geldi ama yaygınlaşmadı. Kazı halinde bırakılmış sokaklar. Önce bu işleri bitirmek istiyoruz. Hızlı şekilde çalışmamız sürüyor. Şu anda konutlarda yüzde 1 olan bağlantının artırılması için çabalıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Öncelikleri kültür-sanat, eğitim ve tanıtım

***

Bergama’nın en önemli problemlerinden birinin altyapı olduğunu vurgulayan Koştu, yapılan genel kazıların ilçeyi perişan ettiğini belirtti.
Amaçlarının tüm kazı işlerinin topyekun olmasını istediklerini söyleyen Koştu, “TEDAŞ, Türk Telekom, İzmirgaz ve İZSU’nun bir an önce tüm kazı işini bitirmesini istiyorum. Ardından da belediye olarak kazılan yerleri onaracağız. Yoksa biri kazsın yapalım, ardından diğer kurum gelsin kazsın. Bu iş böyle olmaz” ifadesini kullandı.
İlçesinin tanıtımına ağırlık vereceklerini kaydeden genç başkan, “İzmir ve diğer ilçelerde oturan vatandaşları Bergama’ya çağırıyoruz. Gelsinler güzelliklerimizi, tarihimizi görsünler. Biz İzmir halkının genelini Bergama’ya çekmek istiyoruz. İZBAN ve otoyol bittiğinde hareketliliğin artacağını düşünüyorum. Geçmişte, ‘Bergama Seni Çağırıyor’ diye bir proje başlatılmıştı. Ancak ölü doğdu biraz. Neden olmadı bilemiyorum. Ama öncelikli olarak altyapı sorunumuzu bitirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Daha sonra buram buram tarih kokan Bergama’dan ayrıldık ve Aliağa’ya geldik.

***

İzmir’in petrolde öne çıkan ilçesinin, her geçen gün kendini geliştirdiğini, daha da büyüdüğünü gördük.
İkinci dönemdir Belediye Başkanı seçilen Cumhur İttifakı’nın adayı Serkan Acar ile buluştuk.
Geçen dönemden tanıdığım, başarılı işlere imza atan Acar’ın, bu dönem biraz daha rahat olduğunu gördüm.
Özellikle AK Parti İlçe Başkanı Kazım Sayın, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve sekiz ay önce Afyonkarahisar Vali Yardımcılığı’ndan atanan Kaymakam Erhan Günay ile uyum içinde çalıştıklarını, sık sık bir araya gelerek sorunları masaya yatırdıklarını belirtti.
Hayalinin Aliağa’yı dünya kenti yapmak olduğunu söyleyen Acar, “Biliyorsunuz biz Aliağa olarak önemli bir sanayi şehriyiz. Ama bir sanayi şehri olarak anılmak pek hoşumuza gitmiyor. Her alanda kalkınan bir Aliağa hayal ediyorum. İnşallah bir gün Aliağa sadece sanayi şehri olarak değil, kültür-sanat, eğitim şehri olarak anılsın istiyoruz. Bunun için her alanda bizi kalkındıracak projeleri bir an önce hayata geçirmek tek düşüncemiz. Bu süreçte bir nebze yol aldık. Araba yanlış tarafa gidiyordu, arabayı durdurduk, yola soktuk. Ama şimdi hızlandıracak unsurları tamamlamamız gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Geçen döneme göre biraz daha rahatladığını, sıkıntı yaşamadığını belirten Acar, şöyle devam etti: “Hükümetimizle birlikte güzel işler yapacağız. Çünkü bizim tek başımıza bir ilçe belediyesi olarak Aliağa’yı istediğimiz seviyeye getirmemiz mümkün değil. Bunu bakanlıklarımız ve hükümetimizle başaracağız. İlçemizin tüm yöneticileriyle kalkınmanın yollarını arıyoruz. Tümüyle uyum içindeyiz. Aliağa gerçekten bir şehir ama diğer unsurları tamamlamamız gerekiyor.”

Haberin Devamı

Öncelikleri kültür-sanat, eğitim ve tanıtım

***

Dokuz Eylül Üniversitesi ile ilçelerine yapılacak olan meslek hastalıkları hastanesi konusunda da bilgi veren Acar, “Bu hastaneden ülkemizde üç kentte var. Ankara, Zonguldak ve İstanbul. Dördüncüsü Aliağa’da kurulacak. Bu ilçemiz için önemli bir gelişme” dedi. Ayrıca Ege Üniversitesi ile de işbirliği içinde olduklarını kaydeden Acar, bu konuda önemli adım attıklarını vurguladı, “Aliağa’yı dünya şehri yapma noktasında hedeflerimiz var. Aliağa birçok kentten fazla işlem hacmine sahip ilçe. Üniversitenin büyük bir ikametinin Aliağa’da bulunacak olması kıvanç verici. Daha önce de söylediğim gibi ilçemizi kültür-sanat ve eğitim şehri olarak görmek istiyoruz. İşte o zaman Aliağa’yı kimse tutamaz” dedi.
Acar’ın yanından ayrıldıktan sonra AK Parti İlçe Başkanı Kazım Sayın, “İsterseniz yeni kaymakamımızla da tanışalım, ne dersiniz?” dedi.
Ben de, “Çok mutlu olurum. Hayırlı olsun ziyaretine gelememiştim. Vesileyle tanışmış oluruz” diye yanıt verdim.
Ardından belediyenin karşısındaki kaymakamlık binasına gittik.
Erhan Günay’a yeni görevinde başarılar diledik, bir süre sohbet ettikten sonra Aliağa’dan ayrıldık.

***

Bergama ve Aliağa’ya yaptığımız ziyaretten şu sonucu çıkardım.
İki başkan da kentlerinin bulunduğu konumdan memnun değil.
Biri altyapı ve tanıtımın yetersizliğinden, diğeri de kentinin sanayi şehri olarak anılmasından mutsuz.
Ancak her iki başkanın kafalarından geçen kent hayalini hayata geçirmek için azimli olduğunu gördüm.
Yeter ki insan istesin.
Uyum içinde çalışmayla her şeyin üstesinden rahatlıkla gelinebileceğinden hem Koştu hem de Acar oldukça ümitli...