Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan deprem felaketinin ardından binlerce depremzede bölgemizde barınmaya başladı. En büyük sıkıntılarının iş ve evlerini bırakıp gelmek olduğunu belirten vatandaşlar, bölgemizdeki işverenlere ve belediyelere çağrıda bulundu, “Her bir fabrika bir depremzedeyi iş sahibi yapsa, bir nebze olsun rahatlarız. Ayrıca barınma olarak da hükümet ve yerel yönetimlerin yardımıyla başımızı sokacak bir eve kavuşmamızı sağlarlarsa, minnettar kalırız” diyor.

***

Felaketin ardından öncelikle sahil beldelerine gelen depremzedeler, buradaki misafirhaneler, pansiyonlar ve otellere yerleşti. Bazı hayırseverler de depremzedelere evlerinin kapısını açtı.

Haberin Devamı

***

Yerel yönetimlerin ve valilerin gıda ve giyim desteğiyle şimdilik ayakta durduklarını, ancak en büyük problemin iş olduğunu söyleyen depremzedeler, “Sağolsunlar bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Ancak nereye kadar? Bir süre sonra destek azalacak. O zaman bizler ne yapacağız? Bu yüzden öncelikli olarak işe ihtiyacımız var. Elimizden tutulması gerekiyor. İlerleyen süreçte ne olur bilemeyiz. Belki topraklarımıza geri döner, belki de buralarda kalır yaşamımızı sürdürürüz. Ama önceliklerimize acil çare bulunmalı” dedi.

***

Ben de buradan bölgemizdeki tüm turizmcilere, işletme sahibi vatandaşlarımıza sesleniyorum. Depremzedelere ses verin, her biriniz bir kişiye istihdam sağlasanız, yaraya bir nebze olsun merhem sürmüş olursunuz. Özellikle de tüm illerimizdeki STK’lardan da destek bekliyorum bu konuda. Gelin el birliğiyle sıkıntıyı çözelim. Günlerdir acı yaşayan, yakınlarını kaybeden depremzedelerimizin biraz olsun yüzünü güldürelim. Türk halkının acı günlerde yine nasıl kenetlendiğini tüm dünyaya gösterelim.

***

Bu arada Çeşme Belediyesi ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği’nin (ÇEŞTOB) işbirliği yaptığını, en az 1000 depremzedeyi otellerde işe yerleştirmek için harekete geçtiğini öğrendim ve çok mutlu oldum.

Bölgemizdeki diğer turistik ilçelerden de aynı duyarlılığı bekliyorum...