Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

Bölgemizdeki adayların değişim rüzgarına kaldığımız yerden devam edelim. Önce İzmir, ardından Aydın, Manisa ve Muğla’yı ele almıştım. Bu pazar Denizli, Balıkesir ve Uşak’a bir bakalım. Bu üç kentimizde ne gibi değişim yaşandı görelim. 

***

Önce Denizli. AK Parti, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin yerine Halil Pekdemir, Acıpayam’da Hulusi Şavkan’ın yerine Fikret Gümüş, Çivril’de Niyazi Vural’ın yerine Gürcan Güven, Cumhur İttifakı ortağı MHP, Buldan’da Mustafa Şevik’ten vazgeçti, Mesut Sarıbaloğlu’nu aday olarak açıkladı. Büyükşehir’de Osman Zolan ile yola devam kararı alındı. CHP’de ise, mevcut başkanlar Bozkurt’ta Birsen Çelik, Merkezefendi’de Şeniz Doğan ve Honaz’da da Yüksel Kepenek yeniden aday gösterildi. 

Haberin Devamı

***

Şimdi de tarım ve hayvancılıkla ünlü kentimiz Balıkesir’de ne olmuş, irdeleyelim. En önemli değişiklik merkez ilçe Altıeylül’de yaşandı. Başkan Hasan Avcı’dan vazgeçildi, yerine OSB Genel Müdürü Mesut Eray tercih edildi. Savaştepe’de de Turhan Şimşek’in yerine, Ümmet Şamil Zengin 31 Mart için düşünülen isim oldu. Bigadiç’te de İsmail Avcu’nun yerine Mustafa Göksel gösterildi. Diğer ilçe başkanlarının yerini koruduğu kent, yerel seçimlerin merkez odağı haline geldi. CHP ise, Gömeç’te mevcut Başkan Mehmet İrem Himam’ın üstü çizildi Melih Bağcı’yı aday ilan etti. Burhaniye, Erdek ve Ayvalık’ta mevcut CHP’li başkanlarla yola devam kararı alındı. Ana muhalefet Edremit’te Selman Hasan Arslan’dan da vazgeçti, Mehmet Ertaş ile seçime girme kararı aldı. AK Parti’de Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, CHP’de Ahmet Akın ve son olarak İyi Parti’den milletvekili Turhan Çömez’in aday olduğu Balıkesir’de, kıran kırana bir yarışın geçeceği tahmin ediliyor. 

***

Son olarak tarhanasıyla ünlü kentimiz Uşak’ı gözlemleyelim. İktidar partisinden 2019’da aday olan ve belediye başkanı seçilen Mehmet Çakın, 2024’te de ‘varım’ dedi. Çakın’ın bu dönem Millet İttifakı’nın dağılmasıyla daha şanslı bir süreç yaşayacağı yorumlanıyor. Şimdi de ilçelere bakalım. AK Parti Banaz’da Zafer Arpacı’nın yerine Mehmet Cevize, Eşme’de Mustafa Çetin, Karahallı’da Ali Topçu ve Ulubey’de de Veli Koçlu ile yola devam edecek. Gelelim CHP’ye. 2019’da Asım Kalelioğlu’nu aday gösteren CHP, 31 Mart için değişime gitti, Özkan Yalım’ı seçti. Ana muhalefetin kazandığı tek ilçe Sivaslı’da bu dönem mevcut başkan Hürriyet Şafak aday olmadı. Yerine ön seçim sonucu Nurettin Kozaklı ile yola çıkılacağı açıklandı. 

Haberin Devamı

***

Partilerde yaşanan aday değişiminde kimin mutlu, kimin mutsuz olacağına 31 Mart gecesi şahitlik edeceğiz. 1 Nisan’dan sonra da kaybedenlerin nasıl tepki göstereceğini sizlere aktaracağım. İyi pazarlar… 

Erdoğan, son gün geri döndü 

CHP İzmir Örgütü, geçtiğimiz perşembe Karşıyaka Spor Salonu’nda adaylarını tanıttı. İçeride rahat ortamda önce İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu, ardından Genel Başkan Özgür Özel’i dinledik. İzmir genelinde oylarının arttığını, 25 ilçede kesin kazanacaklarını, 5 ilçede başabaş yarışın sürdüğünü söyledi CHP lideri. 

***

Bu arada son gün aday değişimi yaşandı CHP’de. Karaburun’da mevcut Başkan İlkay Girgin Erdoğan, yeniden aday olarak tanıtıldı. Etkinlikte, üstü çizilen mevcut başkanlardan Güzelbahçe’den Mustafa İnce’yi gördüm, diğerlerine rastlamadım, sadece fotoğrafları gösterildi.  Özel, rahmetli Ahmet Piriştina, Aziz Kocaoğlu, Tunç Soyer ve ilçe başkanlarına teşekkür etti. En çok alkış Soyer’e geldi.   

Haberin Devamı

***

CHP lideri konuşmasının ardından sahneden ayrıldı. Kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, “Artık anlamaları lazım, İzmir’i hiçbir zaman alamayacaklar” dedi, geçmiş dönemde başkanlık yapanların hepsine minnet duyduğunu belirtti. Evet, seçime 42 gün kaldı. CHP, 24 olan başkanlık sayısını artıracak mı, eksiltecek mi göreceğiz.