Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kırmızı ve siyah, edebi metinlerde sevginin nişanesi olarak hayallerimizi süslerdi. Oysa Afrika’da gördük ki bu renkler siyahi bir çehrenin göz pınarlarından çıkıp, yüzde derin izler bırakarak süzülen kandan gözyaşını simgeliyor.

Tarihin garip tecellisine bakın ki kara Afrika’nın bahtı da kara oldu.

Geçen asrın başlarında talih bizim de yüzümüze gülmedi; yüz yıldır kendi dertlerimizle boğuşuyoruz. Değil Afrika’ya bakmak, burnumuzun dibindeki komşularımızla bile tüm münasebetlerimiz kestirildi.

Er ya da geç; günü geldi ve devran değişti. ‘Afrika olmazsa olmazımızdır!’ deyip, siyahi kıtanın yollarını arşınlayan ve hepsinden önemlisi, Batı’nın vampir gibi saldırdıklarına muhabbetle yaklaşan bir lider geldi. Zira bu lider, yeni dünya düzeninde Afrika ile birlikte yürümekte kararlı!

Haberin Devamı

Bundan dolayı da tüm mazlumların umudu oldu.

60-70 yıl önce bağımsızlıklarını kazanan birçok Afrika ülkesine Cumhurbaşkanlığı seviyesinde ziyaretler ilk kez gerçekleştiriliyor.

Emperyalist Batı, onları iliklerine kadar sömürerek sefaletin kucağına itti. Öyle ki Afrikalı birçok ülkede halk sokakta doğup, sokakta yaşıyor.

Günlük yaşayan bu insanların yarına, yarınlara dair en ufak bir beklentileri yok.

Yığınla halklar köleleştirilip hadleri(!) bildirilmiş!

Onlar da tarihlerinde ilk defa beyaz adamın kendilerine şefkatle yaklaştığına şahit olup, hayret ediyorlar! Üstelik bu beyaz adamlar kendileriyle aynı safta namaz kılıyorlar!

FETÖ (Batı), Afrika’yı da gergef gibi işlemiş; Türkiye’nin girişimleriyle mahut okullar süratle Maarif Vakfı’na devrediliyor.

Türkiye bununla yetinmiyor, bu ülkelerdeki üniversite öğrencilerine kapılarını açıyor.

Emperyalistlerin doymak bilmeyen iştihalarını görüyor musunuz; bunca sömürdükleri yetmezmiş gibi, FETÖ marifetiyle yarınlarını da büsbütün karartmak istiyorlar.

Türkiye’deki kahpe darbe girişimi onların da akıllarını başlarına getirtti.

Türkiye’nin Afrika açılımı devam edecek; nitekim 12 olan büyükelçilik sayısı 42’ye çıkarıldı. Bu durum, mazlumların hamisi olan Türkiye’de ‘fetret devri’nin bittiğini gösteriyor!

Haberin Devamı

FETÖ ile mücadelede Türkiye’nin hedefinde Güney Afrika Cumhuriyeti var. Zira FETÖ’nün en güçlü olduğu yer burasıdır.

Emperyalistlerin kahpe planlarının hedefinde ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ vardı. ‘Türk okulları!’ diyerek buralarda kökleşmeye çalıştılar.

Türkiye’de okul. Afrika’da Türk okulu!..

Simsiyah bulutlar dağıldı, şafak söktü. Artık Türk’ün ne olduğunu gösterme vakti!

Kolay gelsin.