Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ağa babaları tarafından kendilerine onca silah ve mühimmat verilip, gece gündüz eğitilen ve sözde devletlerinin ordusu kurulmaya çalışılan PYD, Türk taarruzuyla birlikte, tek kelimeyle şaşkına döndü.

Sömürgeci güçler ve destekledikleri terör örgütleri, kendilerine söz verildiği şekilde sözde devletlerinin hayalini kurarlarken, doğrusu, Türkiye’den bu denli kararlı ve kapsamlı bir harekâtı beklemiyorlardı.

Çünkü onlar da biliyordu ki kendilerine karşı yapılacak bir harekât, gerçekte ABD’ye veya Rusya’ya karşı yapılmış olacaktı. Yine onlara göre, Türkiye dâhil dünyadaki hiçbir ülke böylesi bir deliliği göze alamazdı!

Haberin Devamı

Zira Türkiye de diğer ülkeler gibi DAEŞ algısıyla uyutulmuştu! Olsa olsa, DAEŞ’e karşı yapılabilecek bir harekâtın meşruiyeti olabilirdi. DAEŞ ise, ABD’nin gözetiminde kendilerinin refakatinde sırra kadem bastığına (!) göre (doğrusu, Türkiye’ye karşı savaştırılmak üzere PYD saflarına katıldı); daha önce aynı gerekçeyle yapılan El Bab harekâtı gibi bir operasyonun olabileceğine inanmaları mümkün değildi.

Hem nasıl inansınlar ki dünyanın bir numaralı süper gücünün üniformalı askerleri yanlarında; aynı ülkenin bayrakları, kendilerine hibe edilen tankların üzerinde, adeta resmigeçit yaparak gövde gösterisi yapıyorlardı.

Bir imparatorluk bakiyesi olan Türkiye ise, NATO’ya bağlı (!), ABD’nin dost ve müttefiki ve stratejik ortağıdır. Dolayısıyla, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan böyle de ABD’nin sözünden çıkmaz. Böyle bir ülke, ABD ile savaşı nasıl göze alır? Hayali bile abesle iştigal!..

Aaaa! Bir de ne görsünler? Türkiye güpegündüz vakitte (17.15) harekât başlattı. Dünya ülkeleri şaşkınlıktan bir gün boyunca kendilerine gelemedi. Oysa Türkiye, birçoğunu harekât öncesi haberdar etmişti.

Neden sonra, ABD’den beklenmeyen bir açıklama geldi ve hemen herkes sukutuhayale uğradı. Zira ABD, endişeli olduğunu, harekâtın süre ve kapsamının belli olması gereğine işaret etti.

Şaşkına dönen PYD’nin güvendiği dağlara (ABD ve Rusya) kar yağmıştı.

Emperyalistler tarafından bu, kaçıncı aldatılmaydı? Belli ki onlar aldatmaktan bıkacak ama mahut terör örgütleri aldatılmaktan bıkmayacaktı!

Haberin Devamı

Hiç kimse kusura kalmasın! Köprülerin altından çok sular aktı ve yeni Türkiye, emperyalistlerin arzuladıkları o eski Türkiye değil. Kendi ayakları üzerinde duran ve yere emin basan Türkiye, güvenliği için, başta dost ve müttefikleri (!) olmak üzere artık kimselere muhtaç değil!

Bundan böyle, Türkiye hakkında karar vermek isteyenler, Türkiye’nin vereceği kararlara dikkat etmelidirler.

Zira Türkiye, düne kadar eşkıyanın gece ne yapacağı belli olmaz düsturuyla uyuyamıyordu. Bundan böyle ise, Türkiye’nin güpegündüz ne yapacağı endişesiyle mahut eşkıya ve yandaşları uyuyamıyor ve uyuyamayacak!