Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Önce iktidar partisi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı ‘metal yorgunluğu’ var diyerek işe koyuldu.
Zira ona göre, AK Parti sıradan bir kurum olmayıp dava partisidir, sloganları da ‘Durmak yok, yola devam’dır. Dolayısıyla, ortada ‘kutlu’ bir yürüyüş vardır ve bu yürüyüşe ayak uyduramayana bakılmadığı gibi, bu yürüyüşte yolu bulandırana ve hatta tıkayana hiç bakılmaz!
İktidar partisi demek, hizmet ve imkânların olduğu yer demektir.
Maalesef bir kesim insanımız siyasi partileri rantiye merkezi olarak görür ve çöreklenir. Hangi partinin elinde olurlarsa olsunlar, belediyeler bu tipler için biçilmiş kaftandır. Böyleleri, kendi işleri yoksa bile başkalarının işlerini takip ederek köşe dönmek isterler.
Belediyelerdeki FETÖ ile mücadelenin azlığını görmek, bu hainlerin buraları mesken tutmadığı anlamına gelmez. FETÖ ile mücadeledeki iradesizliklerini, bundan da vahimi olarak onlarla ortak iş tuttuklarını gösterir!
Siyaset bir meslek değildir, hizmet aracıdır. Bundan dolayıdır ki milletvekilliğinde en fazla üç dönem, belediye başkanlığında ise en fazla iki dönem şartı getirilmelidir. AK Parti, milletvekilliği için üç dönem şartını tüzüğüne koymasına rağmen bunu gerçekleştiremedi.
Bu durumu bilerek AK Parti’de siyaset yapanlar, sonradan oyunbozanlık etti ve bu kural kaldırıldı. Bu kural geri getirilmeli ve istisnasız uygulanmalıdır.
Öyle ya, 10-15 senede yapamadığını, yeni bir seçimle yapabileceğini düşünmek safdillik olsa gerek. Denenmişi yeniden denemenin manası yoktur. Çok başarılı olanlar varsa, bunlar başka yerlerde değerlendirilmelidir. Aksi halde, siyasette gençlerin önünü tıkarsınız!
İstanbul Türkiye’nin mihenk taşıdır; onu kazanan Türkiye’yi kazanır. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere ihanet edenler başta olmak üzere, yıpranmış ve başarısız yüzler, yerlerini gençlere ve ışıltılı beyinlere süratle terk etmelidir!
AK Parti’nin İstanbul’daki görünür şansı, Başbakan Binali Yıldırım’ın aday yapılmasıdır. Böylece vaktiyle yapılmış hata da telafi edilmiş olur!
2019’daki seçimler, yapılan Anayasa değişikliğiyle açılan yola devam veya tamam anlamı taşıyor.
FETÖ’nün ülke çapındaki tahribatı ortada; bununla mücadelede Sayın Cumhurbaşkanı ile bir avuç savcının yalnızlığı ve yalınkılıç çırpınışları da ortada!
İçeriden ve dışarıdan kuşatılmak istenen Türkiye’de, başta iktidar partisinin her kademesinde, ÖZELLİKLE DE FETÖ İLE SAVAŞACAK idealist kadrolara ihtiyacı vardır!