Fuat Ercan

Fuat Ercan

fercan@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı



Trabzonspor adına oldukça karamsar, bir o kadar da sıkıntılı başlamıştı oyun. Malatyaspor, eski hocasına "nazire" yapmak istercesine, son haftaların en başarılı futbolunu oynuyor, rakibine adım bile attırmıyordu.
Sarı - Kırmızılı ekibi, nefes alışından sahaya yayılışına kadar ezbere bile Ziya Doğan, bu baskı dakikalarında "çaresizleri" oynuyor, takımının küçülüp, rakibi karşısında ezilişini, boş gözlerle izliyordu. Sahaya sürdüğü on bir, her hattıyla aksıyordu Doğan'ın. Defansta Emrah ve Erdinç'ten başlayan hatalar, orta sahada Hüseyin ve Somers ile devam ediyor, kanatlarda İbrahim Ege ve Maxim'in yetersizliğiyle çözüm bulunamaz bir çaresizliğe dönüşüyordu.
Bu yarıda Malatyaspor'un iki şık golüne, Fatih'in ayağından kazandığı penaltıyla yanıtlayan Trabzonspor'un bu görüntüsü kazanma adına pek umut vermiyordu.
İkinci yarıda kenar yönetiminden, sahadaki on birine kadar, bambaşka bir Trabzonspor vardı... Maxim'in yerine Mehmet Yılmaz'ı alarak forveti üçleyen Doğan, teknik direktörlük adına en başarılı sınavlarından birine daha imza atıyor, Yattara gibi bir futbol sihirbazını da sağ kanata yerleştirerek, maçın kaderini değiştiriyordu.
Maçın kırılma noktası Yattara'nın attığı muhteşem frikik golüyle gerçekleşti. Bu gol skora denge getirirken, Malatyaspor'un tüm direncini de kırmıştı.
Gökdeniz'in son dakikalardaki sayısı Trabzonspor için zirve yarışını sürdürme anlamına geliyordu.
Hakem Cem Papila son haftalardaki formda görüntüsünü Malatya'da da sürdürdü. Kararlı yönetimiyle oyunun kontrolünü sürekli elinde tuttu. Gökdeniz'in düşürüldüğü pozisyondaki penaltı kararı ise doğruydu.




SPOR


Kartal taburcu: 4-1
At yarışları
Avrupa Ligleri
Efes ligde durdu: 67-59
İkinci Lig Puan Durumu
Miami keyifli
Filede bugün
Dinamit gibi!
Sandıktan Nobre çıktı: 1-2
Almanya çıkarması
İnadım inat!: 2-3
Koltuk Sakarya'nın: 4-2
2. Lig'de olaylı gün
Horoz'un sesi çıktı: 3-0
Sebat dayanamadı: 1-1
Gençler tutunamadı: 2-0
Bursa ateşle oynuyor: 1-1
Ankaragücü kaptı üçü: 3-1
Haber turu...
Yine şampiyon balı
Kırılma noktası
Sorun Hagi'yse...
Gol gösterisi
Altın üçgen
Hooijdonk ve Nobre ile